Звільнені моряки зібрали допомогу російському політв'язню

Поділитися
Звільнені моряки зібрали допомогу російському політв'язню Росіянин допомагав політв'язням українцям, поки сам не опинився за гратами © https://www.facebook.com/nikolay.polozov
Росіянин збирав для моряків передачі і брав участь у мітингах на захист політв'язнів українців.

Українські моряки, які були звільнені з російського ув'язнення 7 вересня, зібрали кошти на допомогу російському політичному в'язню Костянтину Котову. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

"Одним з людей, які допомагали морякам передачами, є Костянтин Котов. Довгі місяці перебування моряків у полоні Костя Котав допомагав Вікторії (Івлєва - ред.) збирати морякам передачки, приходив до них на суди, стояв на пікетах в підтримку військовополонених і політв'язнів українців і кримських татар. У серпні Костя Котов був затриманий і звинувачений за статтею 212.1 КК РФ - репресивної статті, вигаданою російською владою для тих, хто намагається реалізувати конституційне право на свободу зборів", - написав адвокат.

За його словами, буквально тиждень тому, Костянтин Котов був засуджений до 4 років таборів.

Він зазначив, що коли звільнені українці дізналися про це, то негайно зібрали кошти і попросили Полозова передати їх на допомогу політв'язню. За словами адвоката, моряки зібрали суму в розмірі 12 400 українських гривень і 25 850 російських рублів.

Зазначимо, раніше повідомлялося про те, що Україна буде домагатися повернення з Росії ще 113 українців. Детальніше про повернення політв'язнів читайте в спецтемі DT.UA "Повернення в'язнів Кремля додому", а також матеріалі Володимира Кравченка "Будь-якою ціною?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі