Звільнених начальників митниць перевели на інші посади – в. о. голови ДМС

Поділитися
Звільнених начальників митниць перевели на інші посади – в. о. голови ДМС Більшість начальників митниць працюють у статусі в. о. © hi-Tech.ua
Керівника Одеської митниці звільнили до завершення випробувального терміну.

Після звільнення голів Енергетичної та семи регіональних митниць на їх посади було призначено нових людей. Звільнені керівники переведені на інші посади в Державній митній службі, повідомив в. о. голови ДМС Ігор Муратов.

Він уточнив, що колишні начальники Буковинської, Закарпатської, Поліської, Подільської, Слобожанської, Північної, Азовської, Енергетичної митниць керували ними у статусі в. о.

"По суті, ми звільняємо тільки начальника Одеської митниці, який був призначений на постійній основі, інші керівники були тимчасовими. Вони не впоралися з поставленими завданнями, зокрема, збору митних платежів до бюджет. Зараз вони перейшли на інші посади", - розповів Муратов у коментарі "Цензор.НЕТ" у понеділок, 18 травня.

Він уточнив, що начальник Одеської митниці пройшов конкурсний відбір, але у нього ще не закінчився випробувальний термін. І після попередження про звільнення він має залишити посаду через сім днів.

При цьому дати конкурсів на заміщення посад голів митниць Муратов називати не став. За його словами, все буде залежати від рішень уряду щодо карантинних обмежень.

"На час карантину конкурси на посади держслужбовців проводяться за спрощеною процедурою, з людьми укладається контракт. Але як тільки карантин закінчиться, обов'язково мають бути проведені нові конкурси", - зазначив він.

Рішення про звільнення начальників Енергетичної, а також Азовської, Буковинської, Закарпатської, Подільської, Поліської, Північної і Слобожанської регіональних митниць було озвучено в п'ятницю, 15 травня, на засіданні колегії Державної митної служби міністром фінансів Сергієм Марченком та в. о. голови ДМС Ігорем Муратовим.

Читайте також: Ще одна країна ЄС опинилася на порозі епідемії коронавірусу

Як повідомлялося, 24 квітня Кабмін раптово звільнив Максима Нефьодова і Сергій Верланова, керівників Державної митної служби і Державної податкової служби, а також їхніх заступників.

Нефьодов і Верланов були призначені на свої посади за підсумками конкурсного відбору навесні-влітку 2019 року. Конкурси було оголошено в рамках розподілу Державної фіскальної служби на ДПС і ДМС.

Голова Мінфіну Сергій Марченко пояснив дії Кабміну тим, що Верланов і Нефьодов "втратили довіру". Він також анонсував "перезавантаження" Податкової та Митної служби. Прем'єр Денис Шмигаль дорікнув звільненим Верланову і Нефьодову "рекордним падінням надходжень до бюджету".

У свою чергу, Нефьодов висловив побоювання, що дії уряду свідчать про наміри згорнути реформу митниці.

Після звільнення Верланова Кабмін, скориставшись карантином, поза конкурсом призначив керівником ДПС податківця зі стажем Андрія Любченка. ДМС очолив Ігор Муратов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі