У Євросоюзі сумніваються, що склад парламенту відбиває справжню волю українських виборців

Поділитися
Парламентські вибори в Україні були затьмарені порушеннями, затримкою з підрахунком голосів і відсутністю прозорості у виборчих комісіях. Європейські лідери наполягають: остаточний склад українського парламенту повинен відбивати справжню волю українських виборців.

Європейський Союз висловлює заклопотаність у зв'язку з порушеннями на минулих парламентських виборах в Україні і очікує від Києва «швидких і рішучих дій» у діалозі з усіма політичними партіями, представленими у Верховній Раді.

Мова про це йде в спільній заяві верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле.

Зазначивши, що в Брюсселі «уважно стежили за підрахунком голосів, зведенням таблиці та оголошенням зведених результатів», Ештон і Фюле заявили: «Ми висловлюємо наше занепокоєння щодо проведення процесу після виборів, який був затьмарений порушеннями, затримкою з підрахунком голосів і відсутністю прозорості в виборчих комісіях».

Представники ЄС підкреслили, що це "відбувається на додаток до відсутності реакції на недоліки та проблеми, виявлені вже раніше в проміжних доповідях БДІПЛ/ОБСЄ". "Всі разом це говорить про погіршення в ряді областей у порівнянні з раніше досягнутими стандартами. Тут не може бути задоволеності щодо порушень у ході виборів", - констатували вони

У цьому зв'язку Ештон і Фюле нагадали про публічні зобов'язання, що послідували на скарги під час виборів, зроблені на минулому тижні прем'єром Миколою Азаровим, і заявили, що очікують побачити "швидкі і рішучі дії керівництва і всіх інших відповідних органів держвлади для вирішення проблеми непереконливих результатів на п'яти виборчих округах в діалозі з усіма політичними партіями, представленими у Верховній Раді, і за допомогою приведення виборчого законодавства у відповідність з європейськими нормами і стандартами на основі виборчого кодексу".

"Остаточний склад українського парламенту повинен відбивати справжню волю українських виборців", - підкреслили вони.

При цьому представники ЄС запевнили, що як і раніше розташовані до взаємодії з Україною у напрямі політичної асоціації та економічної інтеграції.

"Тим не менше, це вимагає рішучих дій українського уряду і парламенту з метою консолідації демократичних повноважень країни, реалізації верховенства права закону, усунення наслідків виборчого правосуддя і рішучого проведення судових та інших критично важливих реформ", - заявили Ештон і Фюле. !zn

Читайте також:

Опозиція не визнає вибори, але від депутатських мандатів не відмовиться

Нова Рада обрана: повний список депутатів


Апеляційний суд підтвердив рішення окружкому № 94 на користь Засухи

Опозиція не визнає результати виборів і вважає, що в неї вкрали голоси

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі