500 найбагатших людей у світі розбагатіли ще на 25%

Поділитися
500 найбагатших людей у світі розбагатіли ще на 25% Багаті багатіють, бідні - убожіють © railway-publish.com
У світі з'явилися нові мільярдери і мільйонери, які нажили статки на нетиповому бізнесі

У світі з'явилося безліч "нетипових мільйонерів", які накопичили стан, що називається, ні на чому. Наприклад, на величезній цифрі присутності в соціальних мережах, нав'язливій мелодії про сім'ю акул або створенні мережі звалищ для пошкоджених автомобілів.

Про те, скільки грошей накопичили надбагаті в 2019 році розповідає Bloomberg.

Кайлі Дженнер стала наймолодшим мільярдером, яка заробила гроші самостійно в цьому році після того, як її компанія, Кайлі Косметікс, підписала ексклюзивне партнерство з Ulta Beauty Inc. Потім вона продала 51% акцій за 600 мільйонів доларів.

Минуло майже два місяці з того часу, як вашингтонські громадяни підтримали свій перший чемпіонат World Series, але люди у всьому світі все ще співають під прийнятий згуртований крик бейсбольної команди: "Маленька Акула, ду-ду-ду-ду-ду-ду". Корейська сім'я, яка допомогла популяризувати вірусний ролик, зараз коштує близько 125 мільйонів доларів.

Навіть автомобільні аварії виявилися скарбницею. Вілліс Джонсон, уродженець Оклахоми з золотими ланцюгами, який заснував Copart Inc., накопичив стан в 1,9 мільярда доларів, створивши мережу звалищ для продажу пошкоджених автомобілів.

Поява нетипових станів підкреслює, скільки грошей накопичили надбагаті в 2019 році.

І чим багатшими вони були на початку року, тим багатшими вони ставали.

Це додасть нові суперечки про нерівність доходів і збільшенні багатства у багатих. У США 0,1%, які становлять багаті, контролюють більшу частину економіки.

Лідером зростання в 2019 році став француз Бернар Арно, який додав собі 36,5 млрд. доларів, піднявшись по індексу Bloomberg, ставши третьою найбагатшою людиною в світі і одним з трьох сентібільярдерів - тих, чий власний капітал становить не менше 100 млрд. доларів.

В цілому, тільки 52 людини в рейтингу побачили, що їх стан знижується за рік.

Джефф Безос з Amazon.com Inc. втратив майже 9 мільярдів доларів, але це падіння пов'язане з його розлученням з Маккензі Безос. Титан електронної комерції все ще закінчує рік як найбагатша людина в світі після того, як акції Amazon підскочили в четвер. Компанія повідомила про "рекордний" святковий сезон, коли були відправлені мільярди товарів і "десятки мільйонів" пристроїв Amazon, таких як Echo Dot.

Марк Цукерберг, глава Facebook Inc. додав 27,3 мільярда доларів, а співзасновник Microsoft Corp. Білл Гейтс - 22,7 мільярда доларів.

Стан Хе Сянцзянь, засновника найбільшої китайської фірми-експортера кондиціонерів зріс на 79% до 23,3 млрд. доларів.

У цілому 500 найбагатших людей в світі, що відслідковуються Індексом мільярдерів Bloomberg, додали собі 1,2 трильйона доларів, збільшивши сукупну чисту вартість на 25% до 5,9 трильйона доларів.

У щорічному рейтингу 100 найбагатших українців від журналу НВ і компанії Dragon Capital лідером залишається олігарх Рінат Ахметов. Він володіє понад четвертою частиною всього статку учасників цього рейтингу.

У п'ятірку найбагатших українців також входять Віктор Пінчук, Вадим Новинський, Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. За рік лідери рейтингу втратили 3,8 млрд доларів. Вказується, що сумарна вага "золотої сотні" - 34,8 млрд доларів (на 2,7 млрд доларів менше, ніж рік тому).

Більша частина суми, на яку збідніли 100 чоловік за рік, це гроші Ахметова – його статок зменшився на 2,6 млрд доларів. Більше за інших примножив статок в абсолютному значенні Дмитро Фірташ - на 300 млн доларів.

Перша п'ятірка рейтингу така сама, як і у 2018 році, тільки Коломойський обігнав Боголюбова. При цьому з другої частини першої десятки випали власник МХП Юрій Косюк (11-е місце) і співвласник групи "Приват" Олексій Мартинов (12-е). П'ятий президент Петро Порошенко залишився на шостому місці. Мажоритарний акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго опустився на дев'яте місце, поступившись сьомим співвласникам "Епіцентр-К" Олександру та Галині Герегам. У десятку потрапили Фірташ (піднявся на восьме місце) і Микола Злочевський (на 10-е).

Вартість активів ТОП-100 найбагатших українців еквівалентна 23% ВВП України – нижче, ніж рік тому - 28%, і зовсім далека від показника 2013-го - 40%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі