Американці побудують нові військові бази у Сирії

Поділитися
Американці побудують нові військові бази у Сирії
Американські військові споруджують дві нові бази у багатій нафтою провінції Дейр-ез-Зор на північному сході Сирії.

Військовослужбовці США приступили до створення двох нових військових баз, поблизу нафтових родовищ сирійської провінції Дейр-ез-Зор. Американці готуються до формування баз в районі 113-ої бригади і населеного пункту Сур, повідомляє Anadolu.

На минулому тижні адміністрація США оголосила про намір нарощувати військову присутність на нафтових родовищах Сирії, а слідом за цим американці стали збільшувати число військових укріплень в районі провінції Дейр-ез-Зор.

Як повідомляється, на згаданих територіях задіяна велика кількість будівельної техніки, в регіон додатково спрямовані 250-300 військовослужбовців, а також бронетранспортери, важке озброєння і боєприпаси.

Слідом за відносним скороченням, своєї присутності на півночі Сирії США, військові почали збільшувати обсяги військових постачань в Дейр-ез-Зор.

28 жовтня сюди був направлений американський конвой з 170 транспортних засобів. Це стало найбільшою за останній період перекиданням військових і техніки США з Іраку до Сирії.

Раніше, Міністр оборони США Марк Еспер заявлячв про те, що деякі американські війська, розміщені поблизу нафтових родовищ північно-східній Сирії, можуть залишитися з очолюваними курдами "Сирійськими демократичними силами" (SDF), щоб нафта не потрапила в руки "Ісламської держави" або інших терористів.

За його словами, зараз американські війська знаходяться в декількох містах, розташованих прямо у нафтових родовищ.

21 жовтня стало відомо, що американських військовослужбовців, виведених з Сирії, направлять в Ірак, де вони продовжать боротьбу проти терористичної організації "Ісламська держава". Глава Пентагону уточнив, що мова йде про перекидання на захід Іраку приблизно тисячі військовослужбовців.

23 жовтня, Міністерство оборони Туреччини заявило про завершення антикурдской військової операції на півночі Сирії.

Заява пролунала через кілька годин після переговорів президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана, які обидва лідера охарактеризували як "тріумфальні".

Після завершення переговорів США Туреччини повідомили про виведення курдських загонів самооборони (YPG) з "зони безпеки" в турецько-сирійського кордону.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі