Астронавт Даг Херлі забере з МКС американський прапор, який залишив там у 2011 році

Поділитися
Астронавт Даг Херлі забере з МКС американський прапор, який залишив там у 2011 році Даг Херлі був учасником останнього космічного польоту в рамках програми Space Shuttle © NASA
Прапор, який провів дев'ять років у космосі, збираються відправити на Марс.

Астронавт Даглас Херлі, який прибув на Міжнародну космічну станцію на кораблі Crew Dragon, повернеться на Землю із прапором США, який залишив на МКС дев'ять років тому, передає "Громадське".

У 2011 році Херлі був учасником STS-135, останнього космічного польоту в рамках програми Space Shuttle. На прапорі написано, що його має "захопити" команда, яка прибуде на МКС з Космічного центру Кеннеді у Флориді.

У тому ж 2011 році компанія SpaceX повідомила в Twitter, що приступає до "захоплення" прапора. І через дев'ять років Ілон Маск зробив репост цього твіту.

Після повернення на Землю космічні пригоди прапора, очевидно, не закінчаться. Його планують відправити на Марс у рамках місії "Артеміда" у 2024 році.

Читайте також: Запуск корабля Crew Dragon до МКС: онлайн-трансляція

Нагадаємо, 30 травня NASA і компанія SpaceX здійснили другу спробу запуску космічного корабля Crew Dragon на МКС. Запуск, що мав відбутися 27 травня, скасували за кілька хвилин до старту через погані погодні умови. Політ корабля до МКС тривав 19 годин.

31 травня Crew Dragon успішно зістикувався з МКС, і астронавти перейшли на борт станції.

Запуск космічного корабля є історичним для NASA і світової космічної галузі. Уперше з 2011 року людей відправили в космос з території США. Це також перший політ людини в космос, організований приватною компанією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі