Аварійний круїзний лайнер Viking Sky дістався до порту

Поділитися
Аварійний круїзний лайнер Viking Sky дістався до порту Під час рятувальної операції з аварійного лайнера авіація евакуювала 479 осіб © Wikimedia commons
Рятувальна операція припинена, на борту судна залишилися майже 900 осіб.

Норвезька круїзний лайнер Viking Sky, що потрапив у шторм біля берегів Норвегії, в неділю, 24 березня прибув до порту міста Молде. Екіпаж судна зміг завести три з чотирьох двигунів, евакуацію пасажирів було припинено, повідомляє CNN.

По дорозі в безпечну гавань лайнер супроводжували кілька судів технічної підтримки. На борту Viking Sky залишалися майже 900 осіб: 436 пасажирів і 458 членів екіпажу. За час рятувальної операції з судна вертольотами були евакуйовані 479 пасажирів, 17 з них – госпіталізовані з різними травмами. Рятувальники заявили про готовність у будь-який момент відновити евакуацію на прохання капітана круїзного лайнера.

Нагадаємо, у суботу, 23 березня, у круїзного лайнера Viking Sky в умовах сильного шторму відмовили двигуни. Судно почало дрейфувати до західного узбережжя Норвегії. Екіпажу вдалося повідомити про аварію, після чого круїзний лайнер кинув якір за два кілометри від суші.

На борту Viking Sky пребували 1373 людини - 915 пасажирів і 458 членів екіпажу. Частину з них евакуювали вертольотами норвезької служби порятунку.

До рятувальної операції залучили декілька суден і чотири вертольоти служби порятунку і 60 добровольців із Норвезького Червоного Хреста, було мобілізовано усі пошукові та рятувальні команди в регіоні, на суші створено об'єкти для прийому пасажирів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі