Байден трохи випереджає Сандерса в Айові – опитування

Поділитися
Байден трохи випереджає Сандерса в Айові – опитування
Айова організовує кокус 3 лютого.

Нове опитування Monmouth в штаті Айові показує, що Джо Байден лідирує в президентській гонці демократів з 23%, потім мледует Берні Сандерс з 21% і Піт Буттіджич з 16%. У Елізабет Уоррен 15%, Емі Клобучар – 10%, Тома Стеєра – 4% і Ендрю Янга – 3%.

Айова і Нью-Гемпшир першими обирають по одному кандидату з претендентів від демократів і республіканців. Їх імена з'являться в бюлетені для загальних виборів 3 листопада. Незалежні кандидати та кандидати від інших політичних партій потрапляють у виборчий бюлетень за іншою схемою.

Соціологи зазначають, що найцікавіше, що лише 47% з тих, хто буде брати участь в кокусах Демократичної партії в штаті твердо вирішили, якого кандидата підтримають.

"Електорат на кокусах є найбільш складними для моделювання на виборах.Найрозумніший висновок з цього або будь-якого опитування в Айові – це бути готовим до всього у понеділок", - сказав соціолог Патрік Мюррей.

Айова організовує кокус 3 лютого. В Айові живе незначна частина американського електорату, але кандидати у президенти США від ключових партій – Демократичної та Республіканської – місяцями проводять зустрічі з виборцями та мітинги в цьому штаті.

Кокуси демократів у 2016 році виграла Гілларі Клінтон з 49,9% голосів. Берні Сандерс був другим з 49,6%.

Серед республіканців перемогу здобув сенатор Тед Круз з 51,66%. Дональд Трамп став другим з результатом 45,42%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі