Байден залишається явним лідером у президентській гонці – FiveThirtyEight

Поділитися
Байден залишається явним лідером у президентській гонці – FiveThirtyEight
За прогнозами, Байден може набрати майже 370 голосів колегії вибірників при необхідних 270 для перемоги.

Ключовий кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден лідирує в національних опитуваннях з 50,5% проти 41,3% у чинного глави держави Дональда Трампа, показує аналіз президентської гонки від FiveThirtyEight.

Наголошується, що Байден також випереджає Трампа в коливних штатах, таких як Мічиган, Вісконсин і Аризона - хоча його лідерство не настільки широко, як його маржа в національних опитуваннях.

У цілому – припускає видання, якщо в штатах, де не пройшли опитування, йдуть так само, як у 2016 році, - Байден лідирує, набираючи 368 голосів колегії, у той час як Трамп набирає 170 голосів вибірників. Для перемоги на виборах необхідно щонайменше 270 голосівибірників.

Нагадаємо, що новий прогноз від The Economist дає Байдену 83% шансів на перемогу в колегії вибірників і 96% шансів на перемогу на загальних президентських виборах. Аналітики прогнозують значну перевагу Байдена над Трампом.

Читайте також: Перевага Байдена над Трампом досягла піку за цей рік – Ipsos

Перед цим газета The York Times з посиланням на джерела в кампанії Трампа писала, що навіть внутрішні опитування президента США показують його відставання від Байдена. Свіжі дані соціологічних опитувань, проведених на загальнонаціональному рівні в США показують, що колишній віцепрезидент Джо Байден випереджає чинного главу Білого дому на 14% в гіпотетичній парі виборах президента Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді. Опитування Data for Progress показало, що за Байдена готові проголосувати 54%, в той час як за Трампа – 40%.

На загальнонаціональному рівні, згідно з опитуванням CNN, у Байдена значна перевага у 14% - 55 проти 41 відсотка.

Байден - перший кандидат у президенти, який випереджає чинного главу Білого дому в кожному травневому опитуванні, бо Джиммі Картер зробив це в 1976 році. Картер, звичайно, переміг на виборах 1976 року.

Середнє лідерство Байдена над Трампом у середньому ніколи не опускалося нижче 4% і зазвичай перевищувало цей показник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі