Більше мільйона британців виступили проти призупинення роботи парламенту

Поділитися
За кілька годин понад мільйон осіб підписали петицію проти рішення прем'єра Джонсона припинити роботу парламенту. У Лондоні, Манчестері і Единбурзі відбулися акції протесту.

Понад мільйон людей за кілька годин підписали петицію, що закликає не переривати роботу британського парламенту, як цього вимагав прем'єр-міністр країни Борис Джонсон.

"Парламенту не потрібно ні перерва, ні розпуск до тих пір, поки термін, необхідний для виконання рішення за статтею 50 не буде продовжений або поки не буде скасовано намір Великої Британії вийти з Євросоюзу", - сказано в петиції, поданої в середу, 28 серпня.

Стаття 50 Лісабонського договору регулює для будь-якої держави-члена ЄС можливість вийти з нього.

Раніше в середу Борис Джонсон повідомив королеву Великої Британії Єлизавету II про намір блокувати роботу парламенту до середини жовтня. Королева схвалила прохання уряду.

Перерву в роботі парламенту розпочнеться з 9 по 12 вересня і триватиме до 14 жовтня, що дозволить вирішити питання щодо Brexit. Зокрема, це не дасть можливість депутатам прийняти законопроекти, які можуть перешкодити виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу.

На вулицях Лондона, Манчестера, Единбургу і низки інших міст пройшли масові протести проти рішення Джонсона. У Лондоні, де зібралося найбільше людей, демонстранти біля будівлі парламенту скандували "Зупиніть путч" і розмахували прапорами Євросоюзу. Біля резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стріт один з протестувальників прийшов туди в масці Бориса Джонсона, тримаючи в руках лопату, і встановив "могилу" з написом "Спочивай з миром, британська демократія".

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін назвав рішення Джонсона "нищівним ударом по демократії" та повторив, що буде домагатися вотуму недовіри її уряду.

Раніше Джонсон, перебуваючи на саміті G7 в Біарріці, заявив в інтерв'ю телеканалу BBC, що шанси укладення угоди з ЄС по Brexit - невизначені. Він зазначив, що все залежить від дій ЄС, і вказав на важливість підготовки до виходу з об'єднання без угоди. Британський прем'єр раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому випадку залишить ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни.

Він вчергове заявив, що в разі виходу з ЄС без угоди, Британія не має наміру виплачувати Євросоюзу 39 млрд фунтів відступних. Ці кошти він пообіцяв направити на інші пріоритетні завдання.

Джонсон домагається відновлення переговорів про умови Brexit. Проте в ЄС вже заявили, що не збираються робити цього, так як вважають оптимальними домовленості, досягнуті в ході переговорів з урядом Терези Мей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі