Блок Пашиняна переміг на парламентських виборах у Вірменії

Поділитися
Блок Пашиняна переміг на парламентських виборах у Вірменії ЦВК опрацювала 100% голосів © Россия 24
Блок "Мій крок" отримав 70,43% голосів.

У Вірменії на позачергових парламентських виборах переміг блок "Мій крок", головою якого є виконувач обов'язків прем'єр-міністра держави Нікол Пашинян. Про перемогу блоку Пашиняна стало відомо вранці, 10 грудня, коли Центральна виборча комісія підрахувала 100% голосів, передає "Громадське".

Так блок в. о. прем'єра Вірменії отримав 70,43% голосів. На другому місці опинилася партія олігарха Гагіка Царукяна "Квітуча Вірменія", за яку віддали свої голоси 8.27% виборців. На третьому місці із 6,37% голосів опинилася партія "Світла Вірменія", очільником якої є колишній партнер Пашиняна Едмон Марукян.

Інші дев'ять партій, які брали участь у виборах, не набрали необхідної для проходу в парламент кількості голосів. Для здолання прохідного бар'єру партії мали набрати 5% голосів, а блоки 7%.

Читайте також: Суд дозволив заарештувати колишнього президента Вірменії

Як повідомлялося, 9 грудня у Вірменії відбулися перші в історії країни позачергові парламентські вибори. Вони також стали першими загальними виборами після відставки Сержа Саргсяна з посади прем'єр-міністра.

За даними ЦВК, у виборах взяли участь 48,63% з більш ніж 2,5 млн громадян, які мають право голосу. На парламентських виборах 2017 року було зафіксовано значно вищу явку – 60%.

На 105 мандатів депутатів Національного Зборів претендували кандидати від 11 політичних сил – дев'яти партій і двох блоків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі