Болтон жорстоко розкритикував зовнішню політику Трампа

Поділитися
Болтон жорстоко розкритикував зовнішню політику Трампа Вигнаний з Білого дому, Болтон не пошкодував отрути і критики на адресу Трампа © John Bolton / Twitter
Колишній радник президента США з нацбезпеки вважає зовнішню політику Трампа низкою провалів та помилок.

Звільнений президентом США Дональдом Трампом екс-радник з національної безпеки Джон Болтон жорстоко розкритикував зовнішню політику США, яку проводить його колишній роботодавець, під час закритої зустрічі, повідомляє видання Politico з посиланням на джерела.

Колишній радник, зазначають журналісти, абсолютно не приховував розбіжностей з президентом. Так, Болтон обурився запрошенням Трампа для лідерів афганської терористичної організації "Талібан" до заміської резиденції президента США у Кемп-Девіді – на думку Болтона, це прояв кричущої неповаги до пам'яті жертв терористичного акту 11 вересня.

Також Болтон розкритикував позицію Трампа по відношенню до Росії, а переговори з КНДР та Іраном назвав завідомо провальними. Пхеньян і Тегеран, як вважає екс-радник, можуть вести ці переговори виключно з метою звільнитися від американських санкцій.

Раніше Трамп розкритикував діяльність Болтона на посаді радника з нацбезпеки – за словами президента, Болтон трохи не втравил США у війну із низкою країн, а також винен у венесуельській кризі, конфлікті з Іраном та мало не зірвав перший саміт між США і КНДР.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп раптово звільнив свого радника з національної безпеки Джона Болтона на тлі розбіжностей з ним з приводу того, як справлятися з зовнішньополітичними викликами, такими як Північна Корея, Іран, Афганістан і Росія. На цій посаді його замінив спецпредставник США у справах заручників Роберт О'Брайєн.

Трамп призначив Болтона радником з національної безпеки у березні 2018 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі