Бразильський суд заборонив уряду Болсонару агітувати проти карантину

Поділитися
Бразильський суд заборонив уряду Болсонару агітувати проти карантину Жаїр Болсонару вважає епідемію коронавірусу "вигадкою" © sputniknews.kz
Суд скасував указ президента Бразилії і повернув церкви на карантин.

Суд у Ріо-де-Жанейро заборонив уряду президента Бразилії Жаїра Болсонару агітувати проти обмежувальних заходів для стримування пандемії коронавірусу, повідомляє DW.

Суддя Лаура Бастус Карвалью розпорядилася припинити кампанію уряду Бразилії під назвою "Бразилія не може зупинитися", а чиновникам веліла утримуватися від поширення інформації проти карантину і повідомлень про коронавирус, які не мають наукового обгрунтування.

Уряд Болсонару зобов'язаний за добу оприлюднити офіційну заяву, про те, що ця кампанія не відповідає науковим критеріям та фактами. Крім того, суд повернув церкви на карантин, скасувавши указ президента, який дозволяв відвідувати релігійні установи під час пандемії.

До того, президент Бразилії Жаїр Болсонару закликав до скасування карантину. Світову пандемію коронавіруса він назвав "невеликим грип", для якого не потрібні карантинні заходи.

Попри зараження свого прес-секретаря, президент у своєму зверненні до нації у вівторок, 24 березня, закликав мера Ріо-де-Жанейро і губернатора Сан-Паулу "повернутися до нормальності" і покінчити з карантинними заходами.

Раніше суперечливі заяви Болсонару викликали протести по всій Бразилії. Бразильці впевнені, що президент значно применшує епідемію. Його сумнівні твердження щодо ситуації з коронавірусом в Бразилії викликали гнів громадян, які спричинили п'ять нічних протестів і різке падіння рейтингу президента.

З початку протестних акцій в Бразилії, громадяни вимагають відставку Жаїра Болсонару з поста президента. Главу держави звинувачують в невчасної реакції на епідемію. З-за наслідків епідемії бразильський реал рекордно впав стосовно долара США на 10% звалився головний індекс Фондової Біржі Сан-Паулу, величезні збитки понесла авіакомпанія ABEAR.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі