Brexit: консерватори вимагають від Мей припинити переговори з лейбористами

Поділитися
Brexit: консерватори вимагають від Мей припинити переговори з лейбористами Вони написали лист з проханням не погоджуватися на вимогу лейбористів про митний союз з ЄС після Brexit © Theresa May / Facebook
На їхню думку, у переговорах, які тривають сьомий тиждень, не спостерігається значного прогресу.

Високопоставлені члени Консервативної партії вимагають від прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей відмовитися від переговорів з лейбористами щодо компромісу для затвердження угоди по Brexit. Про це повідомляє агентство Reuters.

На їхню думку, у переговорах, які тривають сьомий тиждень, не спостерігається значного прогресу. Лідер лейбористів Джеремі Корбін сказав, що минулого тижня прем'єр не зробила вагомої пропозиції щодо Brexit і не змінила свої "червоні лінії".

Тринадцять колишніх колег Мей з кабінету міністрів, а також Грем Бреді, голова Комітету 1922, який керує справами партії, написали лист з проханням не погоджуватися на вимогу лейбористів про митний союз з ЄС після Brexit.

"Ви б втратили лояльну частину Консервативної партії, розкололи б нашу партію і, ймовірно, нічого б не добилися. Ми закликаємо вас подумати ще раз", - йдеться в листі, підписаному Гевіном Вільямсоном, звільненим з посади міністра оборони в цьому місяці, і колишнім міністром закордонних справ Борисом Джонсоном.

Брейді раніше заявляв, що Мей повинна прискорити процес відходу з поста і оголосити про відставку до виходу Палати громад на літні канікули, які зазвичай починаються в третій або четвертий тиждень липня.

7 травня стало відомо, що Британія буде змушена брати участь у виборах до Європарламенту, адже вже очевидно, що не вистачить часу для ратифікації угоди про вихід з ЄС в парламенті.

11 квітня Лондон і Брюссель погодили відтермінування Brexit до 31 жовтня. Проте лідерам ЄС доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація "повинна перебувати під контролем". Рішення надати Британії піврічну відстрочку викликало критику з боку деяких євродепутатів, які побоюються, що участь Великої Британії у виборах у Європейський парламент у кінці травня призведе до хаосу і лише збільшить кількість євроскептиків вже серед нових депутатів.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі