Британія планує укласти з ЄС угоду про торгівлю за зразком Канади

Поділитися
Британія планує укласти з ЄС угоду про торгівлю за зразком Канади Британія не має потреби в погодженні правил Євросоюзу © depositphotos / donfiore1
За словами міністра закордонних справ Британії, Лондон не хоче йти на повну гармонізацію законів і правил з Євросоюзом.

Велика Британія остаточно вийшла зі складу Європейського союзу 31 січня 2020 року. Однак її економіка все ще залежатиме від ЄС, оскільки упродовж наступних 11 місяців триватиме перехідний період, протягом якого збережуться усі правила безперешкодної торгівлі у межах спільного ринку.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб заявив, що Лондон не хоче йти на повну гармонізацію законів і правил з Євросоюзом, а зразком для майбутніх торговельно-економічних відносин Британії з Євросоюзом у Лондоні називають угоду, яку з ЄС уклала Канада, передає "Голос Америки".

"Ми не будемо йти на узгодження регуляцій з ЄС", - сказав міністр, наголосивши, що його уряд готовий пожертвувати тісними економічними відносинами з Європою, щоб отримати більше свободи у торгівлі з іншими країнами світу.

За його словами, Британія не має потреби в погодженні правил Євросоюзу.

"Нема потреби у тому, щоб угода про вільну торгівлю передбачала нашу згоду на правила ЄС стосовно конкуренції, субсидій, соціального захисту, довкілля. Так само як і ЄС не зобов'язаний приймати наші правила", - заявив Джонсон.

Повідомляється, що Канадська угода з Європейським Союзом полегшує деякі види економічної діяльності, але не скасовує перевірок на кордонах і залишає обмеження на такі товари як, наприклад, м'ясо і продукти птахівництва. Незважаючи на це, 98% товарів, якими торгують ЄС і Канада, не обкладаються митом.

Нагадаємо, 31 січня Велика Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу. З 1 лютого для Британії розпочався перехідний період. Протягом перехідного періоду Велика Британія продовжить застосовувати закони ЄС, але більше не буде представлена в інститутах Європейського союзу.

2 лютого колишній президент Європейської ради Дональд Туск заявив про можливе приєднання Шотландії до ЄС після виходу зі складу Сполученого Королівства.

Детальніше про вихід Британії з ЄС читайте у статті Олексія Коваля "Brexit: піти гідно".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі