Британія у світлі катастрофи малазійського авіалайнера підняла питання про нові санкції проти РФ

Поділитися
Британія у світлі катастрофи малазійського авіалайнера підняла питання про нові санкції проти РФ
Прем'єр-міністр Великобританії вважає: якщо підтвердиться, що малайзійський літак був збитий ракетою, випущеною з території контрольованої сепаратистами, то Москва повинна бути притягнута до відповідальності.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у світлі катастрофи малазійського авіалайнера підняв питання про введення нових санкцій ЄС щодо Росії. "Росія може використати момент, щоб знайти вихід з цієї небезпечної кризи. Я сподіваюся, що це буде зроблено. Але якщо цього не відбудеться, то ми повинні відповісти рішуче", - написав британський прем'єр у статті, опублікованій в газеті Sunday Times у неділю, 20 липня.

На думку Кемерона, якщо буде підтверджено, що літак, що виконував рейс MH17 був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеної з території, контрольованої проросійськими бойовиками, то "Москва повинна бути притягнута до відповідальності".

"Ми повинні чітко представляти, що це значить: це прямий результат того, що Росія дестабілізує ситуацію в суверенній державі, порушує його територіальну цілісність, підтримує незаконні збройні формування, навчаючи і озброюючи їх", - пише глава британського уряду.

- Зарубіжна преса передбачила Росії посилення санкцій та ізоляцію через збитого Боїнга

Він закликав європейських політиків трансформувати обурення в дії. "Мова йде, зрозуміло, не про військових діях. Але настав час використати нашу владу, вплив і ресурси", щоб знайти тих, "хто скоїв цей злочин і притягнути їх до відповідальності".

Як зазначається у статті, трагедія малазійського літака сталася менш ніж за добу після того, як США ввели нові санкції, спрямовані проти низки російських компаній і фінансових інститутів. При цьому Європейський Союз, багато з країн-учасників якого сильно залежать від російського газу, на відміну від США зайняв більш помірковану позицію щодо санкцій, обмеживши лише деякі майбутні інвестиції в російську економіку.

"Занадто довго спостерігалося небажання великого числа європейських країн бачити, якими наслідками загрожує те, що відбувається на сході України, - пише Кемерон. - Беручи участь у засіданні ЄС в минулу середу, я знову побачив це небажання в дії". !zn

Читайте також:

ЄС опублікував регламент, розширює юридичну базу для санкцій проти РФ

Турчинов попросив у Заходу високоточна зброя для боротьби з терористами

Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт G20

Меркель знову закликала Путіна використовувати його вплив на терористів на Донбасі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі