Британія запровадить пряме правління в Північній Ірландії в разі "жорсткого" Brexit

Поділитися
Раніше в британському МЗС неодноразово виключали пряме правління в Північній Ірландії.

Уряд Великої Британії планує запровадити пряме правління в Північній Ірландії в разі виходу з Євросоюзу без угоди. Про це повідомляє видання The Telegraph.

"Ми подбаємо про те, щоб все було в порядку, щоб не було вакууму, щоб була ефективна поведінка уряду", - сказав міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Він додав, що "пріоритет номер один полягає в тому, щоб сторони в Північній Ірландії відродили виконавчу владу і Асамблею, щоб фактично вони могли взяти на себе відповідальність і контроль".

Раніше в британському МЗС неодноразово виключали пряме правління в Північній Ірландії в разі "жорсткого" Brexit 31 жовтня. Його впровадження буде вважатися політично токсичним і фактично призведе до припинення дії Белфастської угоди.

Відповідаючи на питання, чи буде уряд видавати закони про пряме правління в Північній Ірландії в разі відсутності угоди, Рааб заявив, що законодавство необхідно буде розглянути "в рамках сценарію без угоди".

"Ми подбаємо про те, щоб всі домовленості, чи то нормативні або адміністративні, були виконані, щоб у нас не було вакууму", - сказав він.

У Північній Ірландії немає уряду з січня 2017 року, що є рекордом в світовій історії. Уряд розпався через провальний екологічний проєкт. Незабаром розкол розширився і на інші культурні і політичні питання, а спроби відновити роботу застопорилися.

Минулого тижня прем'єром Британії став Борис Джонсон. Новий прем'єр планує припинити членство Великої Британії в Європейському союзі до встановленого терміну - 31 жовтня 2019 року.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем до виходу з кризи Brexit, читайте у матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі