Британський міністр у справах Brexit закликав ЄС знову відкрити переговори

Поділитися
Барклі попередив, що для уникнення "жорсткого" Brexit необхідно повернутися за стіл переговорів.

Британський міністр у справах Brexit Стівен Барклі попередив, що для запобігання "жорсткого" варіанту Brexit - без угоди з Брюсселем - необхідні нові переговори між Сполученим Королівством та Євросоюзом.

Раніше британський парламент багаторазово відкидав узгоджену угоду щодо Brexit, в результаті чого вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести з початкової дати 29 березня на 31 жовтня.

"Нам потрібно знову поглянути на угоду", - сказав Барклі у понеділок журналістам у Лондоні. - "В інтересах обох сторін - уникнути сценарію без угоди і поглянути на те, як можна провести угоду через британський парламент", - продовжив він.

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, який вважається найвірогіднішим кандидатом на пост прем'єр-міністра, за словами Барклі, раніше дав ясно зрозуміти: Велика Британія має покинути ЄС 31 жовтня. Міністр зазначив, що 27 країн ЄС також вказували на небажаність подальшої відстрочки Brexit.

У той же час Барклі підкреслив, що "жорсткий" Brexit "буде дезорганізуючим для Сполученого Королівства, а також він буде ясним чином дезорганізуючим і всередині ЄС".

Він пояснив, що такий сценарій Brexit счинить асиметричний вплив у Європі: так, згідно з твердженням міністра, Brexit без угоди завдасть більшої шкоди Ірландії, а не Великій Британії.

Наприкінці червня Тереза Мей офіційно пішла з посади лідера Консервативної партії, але залишиться працювати прем'єр-міністеркою доти, поки не буде обрано її наступника. Новий прем'єр повинен буде довести до кінця процес виходу Британії з Євросоюзу.

Велика Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо вже тричі відкинуту Палатою громад угоду все ж таки вдасться прийняти.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем до виходу з кризи Brexit, читайте у матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі