Британський парламент остаточно відхилив пропозицію Джонсона про вибори до Brexit

Поділитися
Британський парламент остаточно відхилив пропозицію Джонсона про вибори до Brexit Нижня палата парламенту відхилила пропозицію Джонсона про дострокові вибори
У країні більше немає можливості для проведення дострокових виборів, парламент офіційно припинив роботу до 14 жовтня.

Палата громад (нижня палата) парламенту Великої Британії у ніч на вівторок, 10 вересня, вдруге відхилила пропозицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона щодо проведення дострокових виборів до 31 жовтня.

Згідно з британським законодавством, для проведення позачергових виборів уряд має отримати підтримку двох третин Палати громад – 434 парламентарів. Водночас ініціативу Джонсона провести вибори до виходу країни з ЄС підтримали лише 293 з них, пише "Радіо Свобода".

Таким чином, в країні більше немає можливості для проведення дострокових виборів до Brexit, адже у понеділок, 10 вересня, парламент Великої Британії офіційно припинив роботу до 14 жовтня. Водночас британський прем'єр не має наміру домагатися чергового відстрочення виходу країни з Євросоюзу.

Прем'єр-міністр Британії домагається відновлення переговорів про умови Brexit. Проте в ЄС уже заявили, що не збираються робити цього, оскільки вважають оптимальними домовленості, досягнуті під час переговорів з урядом Терези Мей. Попри це, Джонсон висловив готовність домогтися виходу Британії з Євросоюзу до 31 жовтня.

23 липня колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв перегони за лідерство в Консервативній партії. Наступного дня королева Єлизавета II призначила його прем'єр-міністром. Дональд Трамп схвально відгукувався про Джонсона і його політичних успіхи.

Джонсон є одним з найпослідовніших прихильників виходу Британії з ЄС. Уряд Терези Мей він залишив після занадто м'якого, на його думку, проекту угоди з Євросоюзом. Протягом останніх місяців нещадно критикував прем'єр-міністра Терезу Мей.

Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, вже тричі відкинуту Палатою Громад, все ж таки вдасться ухвалити.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем для виходу з кризи Brexit, читайте в матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі