British Airways оштрафували на величезну суму за витік даних клієнтів

Поділитися
British Airways оштрафували на величезну суму за витік даних клієнтів У оштрафованої компанії є право на оскарження
Компанія спробує оскаржити прийняте рішення - у неї є для цього 28 днів.

British Airways допустила масштабний витік даних клієнтів. Регулятором прийнято рішення оштрафувати авіакомпанію. Сума штрафу призвела авіакомпанію в шок.

Авіакомпанії British Airways загрожує штраф у розмірі 183,4 млн. фунтів ($ 229,8 млн) за витік даних клієнтів. Про це заявив голова правління і головний виконавчий директор компанії Алекс Круз, передає Капітал з посиланням на Reuters.

Відповідне повідомлення British Airways отримала від Управління комісара з інформації (ICO) Великобританії. За словами Круза, компанія "здивована і розчарована" рішенням регулятора.

За даними ЗМІ, штраф став найбільшим з усіх, коли-небудь винесених ICO. У компанії є 28 днів, щоб оскаржити рішення. Головна компанія авіаперевізника International Airlines Group (IAG) пообіцяла "зробити всі необхідні кроки" для захисту позиції British Airways.

У вересні минулого року IAG повідомила, що хакери вкрали особисті та фінансові дані 380 тис. пасажирів авіакомпанії. Злам відбувався через сайт авіаперевізника і мобільний додаток, постраждали клієнти, які оплачували квитки картою з 21 серпня по 5 вересня 2018 року. Отримати доступ до паспортних даних або інформації про польоти клієнтів злодіям не вдалося. У компанії відзначили, що усунули вразливість, якою скористалися кіберзлочинці.

Авіаперевізник Wizz Air тимчасово перенесе свої рейси з аеропорту "Київ" ім. В. Сікорського (Жуляни) в аеропорт "Бориспіль". Рішення прийнято у зв'язку з тим, що аеропорт "Київ" буде закритий на ремонт в період з 2 по 12 вересня, поінформували в прес-службі компанії.

В авіакомпанії зазначають, що у зв'язку з передислокацією перельотів можлива незначна зміна розкладу вильотів і прильотів.

"Пасажири, чиї рейси будуть порушені, будуть проінформовані про можливі опції, і їм автоматично запропонують альтернативні перельоти", - заявили в Wizz Air.

Пасажири, які бронювали квитки і не захочуть летіти з аеропорту "Бориспіль" , зможуть повернути квитки без штрафів за повну вартість або отримати кредит у розмірі 120% від вартості перельоту на свій аккаунт, який можна буде використовувати для здійснення інших бронювань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі