Будапешт продовжить блокувати Раду Україна-НАТО — посол Угорщини

Поділитися
Будапешт продовжить блокувати Раду Україна-НАТО — посол Угорщини За словами посла, дії Угорщини обумовлені українським законом про освіту, який "порушує права етнічних угорців" © artfile.ru
Водночас Угорщина не буде стояти на заваді процесу інтеграції України в Північноатлантичний альянс.

Угорщина продовжить блокувати Раду Україна-НАТО, але не буде стояти на заваді процесу інтеграції України в Північноатлантичний альянс, повідомляє посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в інтерв'ю виданню Главком.

"Ми блокуємо тільки один форум, це політичний рівень - Рада Україна-НАТО. І будемо блокувати далі. Чому ми блокуємо спільні декларації на цьому політичному рівні? Тому що вважаємо НАТО не тільки військовою організацією. Якщо ти хочеш стати членом НАТО, у тебе повинні бути зобов'язання дотримуватися прав людини", - зазначив посол.

За його словами, дії Угорщини обумовлені українським законом про освіту, який "порушує права етнічних угорців".

"Це не зовсім правильно, що НАТО не займається проблемами меншин. Оскільки, якщо виникає конфлікт, то НАТО не хоче встрявати, щоб сторони самі вирішили конфлікт. Це дуже важливий момент. Так, Україна раніше офіційно заявляла, що Угорщина блокує інтеграцію України в НАТО. Та ще з тим соусом, що нібито в цьому є рука Москви. Але ж це не так", - додав посол Угорщини.

Раніше зазначалося, що у день прильоту делегації НАТО в Україну, який збігся з візитом Володимира Путіна в Угорщину, глава угорської дипломатії Петер Сійярто на Євразійському саміті в Будапешті заявляв, що його країна блокує ухвалення документа, оскільки в тексті не були враховані її пропозиції щодо захисту прав угорської меншини в Закарпатті.

Детальніше про те, як Україна і НАТО вирішили провести ребрендінг програми співпраці, читайте в статті Володимира Кравченка "Старий товар в новій обгортці" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі