Це неправда: Російський посол заявив про непричетність Кремля до розпалювання заворушень у США

Поділитися
Це неправда: Російський посол заявив про непричетність Кремля до розпалювання заворушень у США Росіян підозрюють у підтримці екстремістів і розпалюванні ненависті в соцмережах © Wikimedia commons
За даними американських ЗМІ, російські боти в соцмережах працюють на посилення суперечностей і ненависті між різними групами громадян США.

Посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що Кремль нібито непричетний до розпалювання масових заворушень у Сполучених Штатах.

Антонов послався на публікації в американських виданнях, які аналізують діяльність російських ботів в соцмережах, спрямованауна посилення суперечностей в американському суспільстві і розпалювання ворожнечі між різними, зокрема етнічними групами.

"Це все неправда", - запевнив росіянин.

Читайте також: Кабмін: Обсервація є обов'язковою для інфікованих, а самоізоляція – для тих, хто з ними контактував

25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт запалтил за сигарети фальшивою 20-доларової банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення.

В ніч на 22 травня протестувальники прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його. 30 травня поліція Міннеаполіса заарештувала понад 50 учасників протестів, підтриманням порядку в місті зайняті більше 2,5 тисяч офіцерів поліції.

Чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Згодом Шовену пред'явили обвинувачення у вбивстві другого ступеня, а його колегам – в пособництві і підбурюванні до вбивства.

Заворушення в США супроводжуються пограбуваннями магазинів і супермаркетів, погромами і підпалами приватної і федеральної власності. У десятках містах ввели комендантську годину, для підтримки порядку в міста ввели Національну гвардію.

Під час масових заворушень в США загинули як мінімум 11 людей.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі