Цемах дасть свідчення у справі МН17 у разі приїзду слідчих в Донбас – адвокат

Поділитися
Цемах дасть свідчення у справі МН17 у разі приїзду слідчих в Донбас – адвокат Екс-терорист, за словами його адвоката, опинився "у тупіковій ситуації"
Відставний терорист готовий говорити з нідерландськими слідчими у тому випадку, якщо вони захочуть приїхати на контрольовану терористами "ДНР" територію.

Відставний терорист, колишній член терористичної організації "ДНР" Володимир Цемах готовий дати слідчим з Нідерландів свідчення у справі про загибель малайзійського авіалайнера Boeing рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році, однак тільки у тому випадку, якщо слідчі приїдуть на контрольовану проросійськими бойовиками територію Донбасу, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвоката Цемаха, Анатолія Кучерену.

"Природно, допит може проходити лише у нього на батьківщині, на Донбасі", – заявив адвокат.

При цьому, додав Кучерена, Цемах дасть свідчення ц тому випадку, якщо у нідерландських слідчих будуть повноваження "гарантії його прав". Юрист пояснив, що Цемах опинився у складній ситуації, бо був оголошений у розшук в Росії, в Україні і в Нідерландах.

9 жовтня, парламент Нідерландів одноголосно підтримав рішення про розслідування участі України у справі про катастрофу рейсу МН17 в небі над Донбасом. У Верховній Раді підтримують рішення, зазначаючи, що діюча влада повинна залишатися відкритою до співпраці з міжнародними слідчими групами, як це було "з перших хвилин цієї катастрофи".

Нагадаємо, 19 червня слідча група назвала імена чотирьох причетних до катастрофи літака Boeing 777 рейсу MH17: росіяни Сергій Дубінський ("Похмурий"), Олег Пулатов ( "Гюрза"), Ігор Гіркін ("Стрєлков") і українець Леонід Харченко ("Кріт").

СБУ оголосила про підозру фігурантам справи у скоєнні злочину – "терористичного акту, що призвів до загибелі людини".

Як повідомлялося, Нідерланди також вважають екс-бойовика Володимира Цемаха одним з п'яти підозрюваних у справі про катастрофу MH17. 29 червня Цемаха заарештували на 60 діб, але 5 вересня звільнили з-під варти під особисте зобов'язання. 7 вересня його видали Росії в рамках обміну "35 до 35".

Австралія, Нідерланди та низка депутатів Європарламенту просили Україну не обмінювати Цемаха на українських в'язнів Кремля. За словами президента Володимира Зеленського, перед видачею нідерландські слідчі все ж допитали підозрюваного. А після обміну прокуратура Нідерландів направила в РФ запит про видачу Цемаха.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі