Чарлі Каппермен замінить Болтона на посаді радника Трампа

Поділитися
Чарлі Каппермен замінить Болтона на посаді радника Трампа Заступник Болтона тимчасово займе його місце © © European Council
Каппермен обіймав посаду заступника радника з нацбезпеки Джона Болтона.

Тимчасово виконуючим обов'язки радника президента США з безпеки стане Чарлі Каппермен, повідомляє прес-служба Білого дому у вівторок, 10 вересня.

Раніше Каппермен обіймав посаду заступника радника з нацбезпеки Джона Болтона, який подав рапорт про відставку.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп раптово звільнив свого радника з національної безпеки Джона Болтона на тлі розбіжностей з ним щодо того, як справлятися з зовнішньополітичними викликами, такими як Північна Корея, Іран, Афганістан і Росія. "Минулої ночі я повідомив Джону Болтону, що його послуги більше не потрібні в Білому домі. Я категорично не згоден з багатьма його пропозиціями, як і інші в Адміністрації", - написав Трамп у вівторок, додавши, що наступного тижня він призначить заміну.

Болтон, провідний яструб зовнішньої політики і третій радник Трампа з національної безпеки, змусив президента не послаблювати тиск на Північну Корею, незважаючи на дипломатичні зусилля. Болтон, головний архітектор різкої позиції Трампа щодо Ірану, також виступав проти пропозицій президента про можливу зустріч з іранським керівництвом і виступав за більш жорсткий підхід до Росії і, останнім часом, до Афганістану.

Заява Трампа про звільнення Болтона надійшла після запеклої розмови в понеділок ввечері, яка включала їх розбіжності з Афганістану, сказало джерело, знайоме з цим питанням.

Болтон був призначений радником президента США навесні 2018 року. Призначення супроводжувалося значною критикою з боку низки політичних експертів в США, які називали його прихильником жорстких дій щодо Ірану та ін.

Джон Болтон відвідав Україну наприкінці серпня. Повідомлялося, що під час візиту в Київ він застерігав керівництво України від співпраці з Китаєм у галузі, що стосуються національної безпеки. Зокрема, в інтерв'ю "Радіо Свобода" він зазначив, що продаж компанії "Мотор Січі" - це питання, яке є важливим як для України, так і для США, Європи та інших країн.

Детальніше про те, навіщо екс-радник Трампа приїжджав в Україну читайте в статті Володимира Кравченка "Український кейс Болтона" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі