Чехія підозрює російську розвідку у кібератаках на МЗС

Поділитися
Чехія підозрює російську розвідку у кібератаках на МЗС © mignews.com
В уряді Чехії вимагають скликати засідання комітету з безпеки.

Національна служба з питань кібер- та інформаційної безпеки Чехії підтвердила, що червневу кібератаку на Міністерство закордонних спав держави здійснила інша країна, передає Deník N. Кілька високопоставлених джерел з дипломатичних та безпекових установ зазначили, що за атакою стоїть Головне розвідувальне управління Росії.

"Чеське МЗС знову атаковане хакерами з російського ГРУ, говорять дипломатичні джерела. Тож я розумію, що ми ведемо відкриту гібридну війну з Росією. Я закликаю негайно скликати комітет з безпеки, це шпигунство не повинно залишатися без відповіді", - заявив голова фракції STAN Віт Ракушан.

У березні в Чехії виявили великий російський центр кібератак. Журнал Respekt опублікував підсумки власного розслідування, в якому йдеться, що російські спецслужби створили і використовували для цих цілей дві комп'ютерних фірми в Празі.

За даними видання, формально ці приватні компанії займалися продажами комп'ютерного обладнання та програмного забезпечення, однак їх співробітники також готували хакерські атаки, використовуючи свої комп'ютери. Частину техніки для цих фірм в Чехію привозили з Росії на автомобілях російського посольства з дипломатичними номерами, вдалося з'ясувати журналістам Respekt за підсумками двомісячного розслідування на території РФ і Чехії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі