Через виверження вулкана над Сицилією закрили авіапростір

Поділитися
Через виверження вулкана над Сицилією закрили авіапростір
Місцева влада розташованого неподалік міста Катанії оголосила про часткове закриття повітряного простору над містом.

Сьогодні, 18 жовтня фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії зафіксували нове виверження вулкану Етна, яке супроводжувалося помітним посиленням сейсмічної активності. В результаті активізації вулкана було частково перекрито авіапростір над Сицилією, повідомляє DW.

"Нові виверження в Етні викликали великі хмари вулканічної пилу в п'ятницю, тому керівництво аеропорту Катанії закрило частина авіапростору над Сицилією", - зазначає видання.

Згідно з даними, кількість літаків для прибуття було обмежено з 4 до 1, при цьому всі рейси для вильоту вирушили вчасно.

Як кажуть очевидці, в східній частині острова відчуваються сильні підземні поштовхи. Над найбільшим діючим вулканом в Європі піднімаються клуби диму і попелу.

найсильніше виверження Етни відбулося в 1969 році і тривало кілька місяців. Тоді потоки розпеченої лави спалили всі населені пункти на своєму шляху.

Варто відзначити, що 29 серпня, на острові Стромболі в Італії, який знаходиться в Тірренському морі, активізувався вулкан, який носить таке ж ім'я, як острів. Він перебував у стані спокою більше двадцяти років, а цього літа раптово почав показувати характер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі