Чиновник, який просував теорію про втручання Києва в американські вибори зустрічався з конгресменом Нунесом — ЗМІ

Поділитися
Чиновник, який просував теорію про втручання Києва в американські вибори зустрічався з конгресменом Нунесом — ЗМІ
За даними ЗМІ, Теліженко працював у посольстві України у Вашингтоні з грудня 2015 року по червень 2016 року. Він зіграв ключову роль у просуванні популярною в правих колах теорії про те, що Київ співпрацював з демократами і Клінтон під час передвиборної кампанії 2016 року.

Колишній співробітник українського посольства у Вашингтоні Андрій Теліженко, що просував теорію про втручання чиновників з України в американські вибори 2016 року, як розповів зустрічався з членом Палати представників республіканець Девином Нунесом, повідомляє Daily Beast.

"Конгресмен Нунес дуже цікавим і сприятливим чином вплинув на мене, будучи дуже позитивним і впливовим політиком, який любить Америку і цікавиться Україною і розвитком подій в боротьбі з Росією, - розповів Теліженко в інтерв'ю Daily Beast.

Як зазначив дипломат, вони говорили про те, як боротися з російською агресією в Україні та російською пропагандою.

Представники Нунеса не відповіли на запит про коментарях у зв'язку з даною новиною.

За словами Теліженко, в березні 2016 року співробітниця українського диппредставництва в США Оксана Шуляр попросила його зібрати компрометуючу інформацію про Дональда Трампа і передати її политконсультанту Національного комітету Демократичної партії Олександра Чалупе.

При цьому будь-які контакти Теліженко з командою Трампа були заборонені.

Посол України в США Валерій Чалий наказав мені ніяк не координувати і не розмовляти з членами штабу Трампа", - заявив екс-дипломат.

Як підкреслив Теліженко, він не раз попереджав українське посольство про можливі наслідки подібних незаконних дій.

"Я почав задавати питання послу, чому ми цим займаємося. Ми повинні були припинити це. Після цього ми почали сперечатися", - розповів дипломат.

Співробітники посольства ніяк не відреагували на слова Теліженко. Він спробував підняти питання українського втручання у вибори навіть в американському диппредставництві в Києві, проте "все просто ігнорували цю тему". На початку літа 2016 року дипломат вирішив звільнитися і повернувся в українську столицю.

За словами Теліженко, спроби американської громадськості уявити втручання Києва у вибори частиною "російської пропаганди" стали для нього справжнім шоком. Екс-дипломат зазначив, що сам Дональд Трамп написав у Twitter про український слід в американських виборах, однак ніхто не надав цьому значення.

Адміністрація президента США не раз заявляла про втручання з боку України у вибори 2016 року. Прес-служба Білого дому повідомила, що Київ прямим чином намагався вплинути на передвиборну кампанію через посольство у Вашингтоні.

За словами представника адміністрації президента Сари Сандерс, контакти між українським диппредставництвом і Національним комітетом Демократичної партії були націлені на те, щоб добути компромат на кандидата від республіканців. Дональд Трамп також закликав генпрокурора почати розслідування відносно зв'язків штабу Хілларі Клінтон і Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі