Число загиблих від коронавіруса досягло 106 осіб

Поділитися
Число загиблих від коронавіруса досягло 106 осіб ВООЗ розширила межі небезпеки коронавіруса
Нацкомісія Китаю з охорони здоров'я заявила, що крім повітряно-крапельного, коронавірус поширюється шляхом фізичного контакту

Число загиблих в результаті спалаху коронавіруса в Китаї зросло до 106, і у вівторок вранці, 28 січня, китайські власті підтвердили 1771 нове захворювання.

В одному тільки Китаї загальне число підтверджених випадків зросло майже до 4500, причому у вівторок в країні було зареєстровано 26 нових випадків смерті. Більшість загиблих з провінції Хубей, в епіцентрі спалаху, повідомляє китайське видання South China Morning Post .

Національна комісія охорони здоров'я Китаю (NHC) заявила, що на додаток до повітряної передачі коронавірус може передаватися за допомогою фізичного контакту.

Інкубаційний період нового вірусу становив в середньому від трьох до семи днів, причому найдовший - не більше 14 днів, заявив NHC, додавши, що штам коронавіруса на 85 відсотків схожий на важкий гострий респіраторний синдром (Sars).

Він також сказав, що вірус може заразити дітей і немовлят, але їх симптоми були відносно помірними.

У звіті про оцінку ризику, заснованому на аналізі 2744 інфекцій, зареєстрованих до неділі Китайським центром з контролю і профілактики захворювань, опублікованому в понеділок, йдеться, що основним шляхом передачі є передача повітряно-крапельним шляхом і тісний фізичний контакт.

"Вірус дуже заразний, з числом розмноження (середня кількість випадків, які кожен випадок викликає протягом інфекційного періоду), між двома і трьома. Немає достовірних доказів того, що захворювання заразне протягом інкубаційного періоду", - йдеться у звіті.

В тому числі на 00:00 28 січня:

Материковий Китай 4494 106 летальних випадків
Гонконг 8
Макао 7
Тайвань 5
Азіатські країни 30
Європа 4
Північна Америка 6
Південна Америка немає
Австралія 5

Раніше Монголія закрила свої прикордонні пункти з Китаєм для автомобілів, тимчасово закрила школи і призупинила громадські заходи, щоб запобігти проникненню смертельного коронавіруса на свою землю, заявила влада, передає AFP.

Заходи, оголошені величезною країною, що не має виходу до моря, стали найрішучішими кроками, здійсненими будь-якою країною на сьогоднішній день у зв'язку з побоюваннями щодо розповсюдження коронавіруса, який швидко поширився по всьому Китаю.

В Монголії не зареєстровано жодного випадку пневмоподібного вірусу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі