Число жертв тайфуну "Хагібіс" збільшилося

Поділитися
Число жертв тайфуну "Хагібіс" збільшилося Так виглядає тайфун з космосу і на власні очі
Тайфун завдав величезної шкоди економіці Японії

Як і очікувалося, тайфун у Японії став одним із найбільш руйнівних за останні десятиліття. Кількість жертв збільшилася, і це ще не остаточні цифри.

Ураганний вітер і проливні дощі обрушилися на велику частину Японії. Тайфун "Хагибис", як очікувалося, може виявитися найбільш сильним за останні 60 років.

щонайменше 35 людей загинули. Ще 19 осіб пропали без вісті, близько 180 осіб постраждали.

В префектурі Тіба чоловік був знайдений в перевернутому автомобілі, і пізніше помер. Поліція з'ясовує, чи викликала аварію сильний вітер, повідомляв раніше телеканал Ен-ейч-кей.

Пізніше стало відомо, що в двох різних районах країни загинули чоловік і жінка після того, як їх будинки були знесені зсувами. Ще один чоловік у віці 60 років був знайдений мертвим в затопленій квартирі в Кавасакі. У префектурі Тотігі жінка впала в канал і потонула.

Понад 7 млн. чоловік були змушені покинути свої будинки через загрозу повеней і попереджень про зсувах, але вважається, що тільки 50 тисяч чоловік знаходиться в сховищах.

Тайфун досяг узбережжя Японії в суботу близько сьомої вечора за місцевим часом до південно-заходу від Токіо і став просуватися на північ. Швидкість вітру досягала 225 км/ч.

Влада побоювалася, що це може стати найсильнішим тайфуном з 1958 року. Тоді тайфун "Каногава" забрав життя 1200 чоловік.

Метеослужба попереджала про "надзвичайно високої ймовірності" повеней і зсувів і про те, що за суботу і неділю в столичному регіоні може випасти до 500 мм опадів. Як повідомлялося, багато річки в районі лиха вийшли з берегів.

Було призупинено рух поїздів, скасовано понад тисячу авіарейсів. Швидкісні потяги пошкоджені тайфуном.

Понад 320 тисяч будинків залишилися без електрики. У ряді випадків технічні служби зуміли оперативно відновити подачу енергії.

Були відкладені заплановані на суботу спортивні заходи: гран-прі "Формули 1" та матчі кубка світу з регбі між збірними Англії і Франції та Новій Зеландії та Італії.

Присвоєне тайфуну ім'я "Хагибис" означає "швидкість" мовою тагальська, який використовує близько чверті населення Філіппін.

У Twitter постійно публікуються свіжі відеоновини про ситуацію з тайфуном.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі