Держборг США побив історичний рекорд

Поділитися
Держборг США побив історичний рекорд Управління Конгресу США по бюджету очікує, що у поточному році дефіцит складе 897 млрд доларів © Feverpitch / Depositphotos
Ще ніколи в історії Сполучених Штатів державний борг не сягав таких величин.

Державний борг США побив всі можливі історичні рекорди, перевищивши позначку у 22 трильйони доларів; зокрема, тільки за лютий 2019 року він вже збільшився на 90 мільярдів, у середу, 13 лютого, повідомило Міністерство фінансів США, передає Deutsche Welle.

З моменту вступу Дональда Трампа на посаду президента США держборг країни збільшився більш, ніж на два трильйони доларів; зазначається, що саме при Трампі держборг поставив ще один рекорд - зі швидкості свого збільшення. Однією з причин цього є проведена президентом податкова реформа, яка коштувала бюджету півтора трильйони доларів.

Управління Конгресу США по бюджету очікує, що у поточному році дефіцит складе 897 млрд доларів - на 15% більше, ніж у попередньому році. Крім того, експерти прогнозують лавиноподібне зростання дефіциту бюджету і в подальшому - так, до 2022 році він досягне трильйона доларів.

Нагадаємо, 31 жовтня 2018 року Трамп заявив, що має намір почати виплачувати величезний державний борг США; обсяг національного боргу США на 15 березня 2018 року склав $ 21,03 трильйона.

Повідомлялося, що Трамп хоче назавжди скасувати ліміт держборгу США. Бюджет США на протязі майже всієї історії країни зводився з дефіцитом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі