Деякі країни зловживають можливостями Інтерполу – Чапутович

Поділитися
Деякі країни зловживають можливостями Інтерполу – Чапутович Чапутович не став прямо говорити, про яку країну йде мова © Фокус.ua
Зараз польська і українська сторона спільно вивчають причини та обставини внесення Мазура в списки Інтерполу.

Деякі країни мають неприємну звичку зловживати внесенням громадян інших держав у розшукові списки Інтерполу з подальшою вимогою їхнього арешту і видачі, заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, коментуючи затримання українця Ігоря Мазура, передає tvn24.

"Буває, що часом країни-учасниці Інтерполу зловживають правом внесення у список. Ці питання будуть аналізуватися, і уповноважені органи Польщі будуть приймати рішення у відповідності з міжнародним правом", – заявив міністр.

Чапутович додав, що польські прикордонники затримали Мазура тільки на підставі запиту про екстрадицію з боку Росії – вони не знали, ким він є і яку посаду займає. Зараз польська і українська сторона спільно вивчають причини та обставини внесення Мазура в списки Інтерполу.

Як повідомлялося, в Польщі, на прикордонному пункті Дорогуськ, за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура.

В МВС України назвали затримання Мазура черговим використанням Росією міжнародних інститутів для переслідування українських громадян і вказали, що Росія порушила цим міжнародні норми і кілька статей статуту Інтерполу.

При цьому в Польщі заявили, що не мають наміру видавати українця Росії. За підсумками засідання суду 10 листопада Мазура передали на поруки українському консулу в Польщі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі