Діалог з Росією повинен вестися з позиції сили – міністр оборони ФРН

Поділитися
Діалог з Росією повинен вестися з позиції сили – міністр оборони ФРН Фон дер Ляйєн заявила, що дії РФ в Україні виходять за всі рамки
Кремль не прощає слабкості, підкреслила кандидат на посаду голови Єврокомісії.

Європа повинна вести діалог з Росією, використовуючи позицію сили, заявив міністр оборони Німеччини, кандидат на посаду голови Європейської Комісії Урсула фон дер Ляйєн на засіданні Європейського парламенту у середу, 10 липня, передає Deutsche Welle.

Фон дер Ляйєн нагадала євродепутатам, що "Кремль не прощає слабкості". Незважаючи на те, що Росія залишається сусідом Європи, з яким доводиться якось взаємодіяти, її дії в Україні виходять далеко за рамки міжнародного права, додала міністр.

У вівторок, 3 липня, після консультацій лідерів ЄС було оголошено про досягнення рішення, яке здивувало багатьох: кандидатом на пост голови Єврокомісії запропоновано Урсулу фон дер Ляйєн, яка з 2013 р. очолює міноборони ФРН. Таким чином, у разі схвалення її кандидатури Європарламентом, вона стане першою в історії Євросоюзу жінкою – головою ЕК.

1 липня саміт у Брюсселі був припинений достроково, оскільки країни-члени Європейського союзу не змогли погодити кандидатуру нового президента Єврокомісії; фаворит на цю посаду, нинішній віце-президент ЄК, нідерландський політик Франс Тіммерманс, не отримав схвалення від центральноєвропейських та східноєвропейських країн через своє схвалення політики з прийому біженців. Пізніше зняв свою кандидатуру ще один фаворит, німецький політик Манфред Вебер.

Чому визначити нових керівників ЄС виявилося настільки складно, читайте у статті Олексія Коваля "Гра не за правилами" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі