До берегів Південної Кореї прибув американський авіаносець. КНДР звинуватила США у провокаціях і нерозсудливості

Поділитися
До берегів Південної Кореї прибув американський авіаносець. КНДР звинуватила США у провокаціях і нерозсудливості КНДР вважає провокацією прибуття американського атомного авіаносця до берегів Південної Кореї © globaltimes.cn
Північна Корея назвала серйозною військовою провокацією прибуття до берегів Південної Кореї атомного авіаносця Німіц для участі в навчаннях.

КНДР вважає провокацією прибуття американського атомного авіаносця до берегів Південної Кореї
КНДР вважає провокацією прибуття американського атомного авіаносця до берегів Південної Кореї

Надсилання США атомного авіаносця "Німіц" до берегів Південної Кореї для участі в навчаннях є серйозною військовою провокацією, йдеться в заяві північнокорейського Комітету з мирного об'єднання, поширеніій по каналах ЦТАК в неділю, 12 травня.

"Спільні морські навчання за участю новітніх озброєнь, у тому числі атомного авіаносця шантажем і демонструє, що їх (США і Південної Кореї) спроба вторгнутися на нашу територію досягла безрозсудного рівня", - наголошується в заяві.

У ньому також говориться, що "ризик ядерної війни на Корейському півострові зріс ще більше-за ядерної військової активності американських і південнокорейських ворогів".

Як очікується, спільні морські навчання США і Південної Кореї з участю американської ударної групи на чолі з авіаносцем "Німіц" пройдуть у східного узбережжя Південної Кореї в понеділок і вівторок.

Нагадаємо, раніше президенти США Барак Обама і Південної Кореї Пак Кин Хе 7 травня після переговорів, що відбулися у Білому домі заявили, що Вашингтон і Сеул не мають наміру миритися з провокаціями з боку КНДР і звертаються до Пхеньяну з закликом зробити реальні кроки, спрямовані на відновлення контактів з міжнародним співтовариством і отримання допомоги.

Обстановка на Корейському півострові останнім часом загострилася. Пхеньян погрожує війною Сеулу. У відповідь Південна Корея пригрозила знищити режим Кім Чен Ина, якщо КНДР завдасть ядерного удару.

На східне узбережжя КНДР були доставлені, щонайменше, дві балістичні ракети. Як повідомляли дані розвідслужб пуск північнокорейської балістичної ракети середнього радіусу дії повинен був відбутися у бік Японії. У свою чергу, Токіо повідомило, що всі сили країни приведені в повну бойову готовність.

Пізніше стало відомо, що КНДР вивела зі стану бойової готовності дві балістичні ракети середньої дальності "Мусудан". !zn

Читайте також:

КНДР вивела з режиму готовності ракетні комплекси, які загрожували США

Південна Корея запропонувала Північній почати переговори

Північна Корея будує барикади на кордоні з Південною

Барак Обама прибув до Ізраїлю з обіцянкою "вічного союзу"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі