Другий пацієнт віком понад 100 років поборов COVID-19

Поділитися
Другий пацієнт віком понад 100 років поборов COVID-19 У Нідерландах від коронавірусу одужала 101-річна пацієнтка © pixabay.com
Перший випадок одужання зафіксовано в Італії, другий – у Нідерландах.

У Нідерландах жінка віком 101 рік поборола коронавірус COVID-19, повідомляє агенція Reuters.

Ім'я пацієнтки не розголошується. Півтора тижні тому її ушпиталили до лікарні Ейсселанд поблизу Роттердама. У жінки були проблеми з диханням, тест на коронавірус виявився позитивним.

Пацієнтку лікували в ізольованому боксі лікарні, вона вже зміцніла настільки, щоб залишити медзаклад. Деякий час після виписки жінка проведе в будинку престарілих, де вона відновлюватиметься після хвороби. Потім видужала повернеться додому, 101-річна жінка живе самостійно.

Лікарі називають одужання пацієнтки з групи ризику "іскрою надії": "Чудово бачити, як вона виконує рекомендації лікарів, кашляє в лікоть і навіть каже мені, щоб я трималася на належній відстані", - каже пульмонолог Суніл Рамлал.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, Європа наближається до піку епідемії коронавірусу. Фахівці відзначають ознаки стабілізації ситуації в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи. Там зафіксовано найменшу кількість випадків зараження упродовж останніх двох тижнів.

Найбільшими центрами епідемії коронавірусу залишаються США, Італія й Іспанія. Станом на ранок 1 квітня в усьому світі зафіксовано понад 860 тисяч випадків захворювання на COVID-19, з них 42 345 летальних, 178 359 людей одужали.

Раніше вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавіруса.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі