Дружина екс-директора Інтерполу попросила притулку у Франції

Поділитися
Дружина екс-директора Інтерполу попросила притулку у Франції Дружина Мен Хунвея розповіла, як її намагалися викрасти і вивезти до Китаю © Xinhua
За даними французьких ЗМІ, Грейс Мен із дітьми мешкає в Ліоні, де розташовується штаб-квартира Інтерполу.

Дружина колишнього директора Інтерполу Мен Хунвея, який подав у відставку після того, як його заарештували в Китаї, направила французькій владі запит про надання їй політичного притулку, передає "Інтерфакс".

"Мені потрібно, щоб французький уряд захищав мене, допомагав мені і моїм дітям", - цитують Грейс Мен французькі медіа.

За словами жінки, минулого року її неодноразово намагалися виманити з Франції, щоб викрасти. Після цих випадків вона звернулася до поліції з проханням надати їй та її дітям охорону.

Зокрема, за словами дружини екс-голови Інтерполу, в жовтні два китайських бізнесмени пропонували їй полетіти до Чехії на приватному літаку, а через два дні вона отримала від них пропозицію здійснити тур європейськими містами.

Крім того, її запрошували до консульства КНР в Ліоні, нібито щоб забрати лист від чоловіка. Грейс Мен попросила передати їй листа через французьку поліцію, але в консульстві на цей запит не відповіли.

За даними французьких ЗМІ, зараз Грейс Мен перебуває в Ліоні – місті, де розташовується штаб-квартира Інтерполу.

Влада Франції ще не прокоментувала цю інформацію.

Директор Інтерполу Мен Хунвэй покинув Францію 29 вересня минулого року. Після цього зв'язок з ним було втрачено.

У Франції почали розслідування у зв'язку зі зникненням голови Інтерполу після звернення в поліцію його дружини. За її словами, він планував провести в Китаї пару днів.

Протягом кількох днів у КНР затримання глави Інтерполу не підтверджували і не коментували. Тільки після офіційний запроса Інтерполу в Пекіні повідомили, що Мен Хунвей затриманий за підозрою в "порушенні закону". Пізніше йому висунули звинувачення в корупції.

7 жовтня Генеральний секретаріат Інтерполу отримав заява Мен Хунвея про відставку, і Інтерпол припинив розшук зниклого директора.

Призначення Хунвея на посаду голови Інтерполу проходило в умовах жорсткої "антикорупційної кампанії" генерального секретаря КПК Китаю Сі Цзіньпіня. За родом діяльності заступника міністра громадської безпеки Китаю, зниклий перетинався з багатьма китайськими високопосадовцями, котрі стали її фігурантами. У 2016 році Мен Хунвей змінив на посаді президента Інтерполу Мірея Белестразі, який керував організацією з 2012 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі