Джеремі Корбін підтримав вимогу другого референдуму з питання Brexit – ЗМІ

Поділитися
Джеремі Корбін підтримав вимогу другого референдуму з питання Brexit – ЗМІ Корбін пропонує дати можливість прихильникам і противникам Brexit зробити "реальний вибір"
Заява Корбіна прозвучало в рамках засідання так званого "тіньового уряду" Великобританії, на якому обговорювалася партійна політика по відношенню до виходу Британії з Європейського союзу.

Лідер опозиційної британської Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що підтримує зміни у британській політиці і приєднується до вимоги щодо організації другого референдуму з питання Brexit будь-якою ціною і за будь-яких обставин, повідомляє британський телеканал Sky News.

"Джеремі Корбін сказав своїй команді, що прийшов час вимагати проведення референдуму за будь-яким варіантом Brexit", – сказано у повідомленні.

Заява Корбіна була оголошена у рамках засідання так званого "тіньового уряду" Великої Британії, на якому обговорювалася партійна політика по відношенню до виходу Британії з Європейського союзу. Корбін також зазначив, що прихильникам і противникам Brexit потрібен "реальний вибір", проте визнав, що організація референдуму здебільшого залежить від парламенту країни.

Раніше голова МЗС Великої Британії Джеремі Гант, який претендує на посаду лідера Консервативної партії і згодом прем'єра, заявив, що Сполученому Королівству необхідна нова угода з ЄС і нова команда перемовників.

24 травня Мей анонсувала свою відставку. ЗМІ вважають одним з головних претендентів на її крісло екс-міністра закордонних справ Сполученого Королівства і колишнього мера Лондона Бориса Джонсона. Він є прихильником "жорсткого" Brexit - без угоди з Брюсселем.

Офіційно кампанія щодо вибору голови Консервативної партії розпочнеться 10 червня. Скільки часу займе процедура обрання нового лідера консерваторів, неясно. У партії розраховують, що вона закінчиться в середині липня, до парламентських канікул. Якщо цього не станеться, Тереза Мей може залишитися на своєму посту до кінця вересня.

Велика Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо вже тричі відкинуту Палатою громад угоду все ж вдасться прийняти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі