Джонсон та директор ВООЗ погодилися з проведенням розслідування щодо причини спалаху COVID-19

Поділитися
Джонсон та директор ВООЗ погодилися з проведенням розслідування щодо причини спалаху COVID-19
Вже відомо, що ВООЗ відправить в Китай місію для з'ясування походження коронавірусу.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон напередодні поговорив телефоном з генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем та з гендиректором Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедросом Аданом Гебрейесусом. В обох випадках Джонсон заявив, що Велика Британія підтримує міжнародні зусилля по боротьбі з коронавірусом і роботу ООН та ВООЗ з надання допомоги в координації глобальних заходів, повідомили на Даунінг стріт.

Джонсон і Гебрейсус погодилися з важливістю незалежного розслідування причин спалаху коронавірусу, щоб "ми змогли витягти уроки для запобігання майбутніх пандемій".

Джонсон також підтвердив, що за допомогою відеозвернення він візьме участь у майбутньому заході ООН "Фінансування розвитку в епоху COVID-19", щоб намітити справедливе, "зелене" відновлення після цієї кризи.

Нагадаємо, що Джонсон перехворів на коронавірус. Його госпіталізували 6 квітня. Як повідомили в канцелярії прем'єра, симптоми захворювання у нього не проходили протягом десяти днів. Потім Джонсону різко стало гірше, і його перевели в реанімацію. Через три дні прем'єр-міністра повернули у звичайну палату, а 12 квітня - виписали. В кінці місяця Джонсон повернувся до роботи в своєму офісі.

Раніше повідомлялося, що у ВООЗ попередили про другу хвилю коронавірусу. Друга хвиля пандемії може відбутися в будь-який момент, а не через кілька місяців.

Читайте також: Зеленський просить в Китаю додаткову допомогу для боротьби з Covid-19

Нагадаємо, 3 травня розвідки США, Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Канади оприлюднили спільну доповідь, в якій йдеться про відповідальність КНР за поширення коронавіруса SARS-CoV-2. Офіційний Пекін приховував інформацію про те, що коронавірус передається від людини до людини, забороняв передавати зразки SARS-CoV-2 західним вірусологам, репресував лікарів, які намагалися привернути увагу до нового захворювання.

Автори доповіді не дійшли згоди щодо місця зародження пандемії. Австралія вважає, що вірус почав поширюватися з ринку диких тварин у Вухані, США наполягають: це був витік з інституту вірусології.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що має докази витоку коронавірусу. Білий дім наказав спецслужбам розслідувати всі повідомлення про випадки зараження, дослідити супутникові знімки та інші дані, щоб встановити, чи приховували Китай і ВООЗ інформацію.

А державний секретар США Майкл Помпео звинуватив Всесвітню організацію охорони здоров'я в тому, що вона не впоралася з підкоренням пандемії. 15 квітня Сполучені Штати заявили про припинення фінансування ВООЗ.

Своєю чергою Китай заявляв, що коронавірус привезли до країни саме з території США. Докладніше про вплив пандемії на розстановку сил на міжнародній арені читайте у статті Сергія Корсунського "Геополітика пандемії" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі