Джордж Флойд хворів на коронавірус

Поділитися
Джордж Флойд хворів на коронавірус © https://tengrinews.kz/
Вірус не став причиною смерті чоловіка.

Джордж Флойд, загибель якого викликала масові протести в Сполучених Штатах Америки, хворів на коронавірус. Про це свідчать дані звіту про його розтин від судмедекспертів округу Хеннепін (штат Міннесота), передає The Guardian.

Наголошується, що у Флойда COVID-19 був діагностований ще в квітні, проте вірус не став причиною смерті чоловіка.

Згідно з даними звіту, Флойд отримав першочергову медичну допомогу на місці, а згодом і в Медичному центрі округу Хеннепін, однак реанімувати його не вдалося. Чоловік помер від задухи.

Перший розтин показав, що чоловік нібито мав ішемічну і гіпертонічну хвороби серця, інтоксикацію опіоїдним аналгетиком фентанілом, а ще - вживав напередодні метамфетамін. У той же час патологоанатом, який проводив незалежну аутопсію на замовлення родичів померлого, під час судового засідання заявив, що у Флойда "не було проблем зі здоров'ям, які могли б сприяти його смерті".

Нагадаємо, інцидент стався 25 травня в місті Міннеаполіс (штат Міннесота). Тоді в місцеву поліцейську ділянку надійшов дзвінок з продуктового магазину про використання підробленого чека. На опублікованих очевидцями відеокадрах видно, що темношкірий чоловік, що лежить на землі біля поліцейської машини, не чинив опір поліцейським, а лише благав про допомогу, поки один з поліцейських продовжував коліном тиснути на його шию.

Затриманому викликали швидку, але незабаром після інциденту хлопець помер. Пізніше стало відомо, що його підозрювали в тому, що він розрахувався підробленою купюрою в 20 доларів.

Однак повторний розтин, проведений сторонніми медичними експертами, яких залучила сім'я загиблого 46-річного Джорджа Флойда, встановив, що він помер від відсутності кровотоку в мозок.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі