Екс-президент Киргизстану сказав, що буде відстрілюватися, якщо його прийдуть арештовувати

Поділитися
Екс-президент Киргизстану сказав, що буде відстрілюватися, якщо його прийдуть арештовувати Екс-президент вважає, що його просто усувають з політичної арени
Екс-президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв має намір чинити опір співробітникам правоохоронних органів у разі спроби його арешту.

Застосувати іменну нагородну зброю пригрозив своїм супротивникам екс-президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв, коли дізнався, що з нього зняли недоторканність і збираються заарештовувати.

Екс-президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв має намір чинити опір співробітникам правоохоронних органів у разі спроби його арешту. Про це він заявив у четвер в Бішкеку, коментуючи ухвалене парламентом країни рішення про позбавлення його недоторканності.

"Є від співробітників правоохоронних структур інформація про підготовлюваний мій арешт. Я до всього готовий, і я буду чинити опір", - сказав він. За його словами, у нього є нагородна зброя.

На думку Атамбаєва, серед працівників силових структур досить багато його прихильників, які його підтримують. Однак є й ті, хто готовий виконувати "злочинний наказ". Раніше він оголосив, що вважає висунуті в його адресу претензії "нісенітницею і абсурдом".

У четвер парламент Киргизстану проголосував за позбавлення Атамбаєва недоторканності, що дозволяє тепер притягнути його до кримінальної відповідальності.

Атамбаєв підозрюється в причетності до п'яти пов'язаних з порушенням закону епізодів. Зокрема, колишній керівник країни підозрюється у сприянні перепрофілювання земельних ділянок, корупції при реконструкції ТЕЦ Бішкека, незаконному звільненні з-під варти кримінального авторитета Азіза Батукаєва, а також сприянні протизаконному постачанні вугілля на ТЕЦ столиці і незаконному отриманню ділянки для будівництва житлового будинку в селі Кой-Таш Чуйської області.

Атамбаєв керував Киргизстаном з 2011 по 2017 роки і став першим президентом, який добровільно залишив посаду після повноцінного першого терміну. Екс-президент був ініціатором висунення два роки тому на посаду глави держави кандидатури нинішнього керівника країни Сооронбая Жеенбекова і чинив активне сприяння проведення його передвиборної кампанії. Проте вже навесні 2018 року Атамбаєв зізнався в наявності серйозних розбіжностей з Жеенбековым.

Читайте також: Експрезидента Киргизстану позбавили недоторканності

Парламент Киргизстану прийняв постанову "Про позбавлення статусу екс-президента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва". 103 депутати проголосували "за", шість – "проти". Його також позбавили державної дачі, яка була передана йому у довічне користування; він більше не буде отримувати пенсію в розмірі 75% від місячної заробітної плати чинного глави держави. Генпрокуратура виявила в його діях ознаки корупції, перевищення посадових повноважень та незаконного збагачення.

Сам Алмазбек Атамбаєв звинувачення в свою адресу називає абсурдними. На його думку, звинувачення на його адресу висунуті владою з метою усунення політичного опонента.

Поділитися
Дивіться спецтему: Арешт експрезидента Киргизстану
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі