Ердоган оголосив про затримання дружини ліквідованого ватажка ІДІЛ

Поділитися
Ердоган оголосив про затримання дружини ліквідованого ватажка ІДІЛ © Сайт президента Туреччини
Раніше керівник управління зв'язків з громадськістю адміністрації президента Туреччини Фахреттин Алтун заявив, що сестра вбитого ватажка ІДІЛ затримана в сирійській провінції Ідліб.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час виступу в Анкарі заявив, що турецькі служби безпеки затримали дружину ліквідованого лідера угрупування "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді, повідомляє Anadolu.

"Ми захопили дружину аль-Багдаді, але не здіймали галасу з-за цього. Я інформую про це вперше", - сказав президент турецької республіки.

Також Він додав, що були також затримані сестра аль-Багдаді і її чоловік.

Як повідомлялося, напередодні затримали старшу сестру ліквідованого ватажка терористичної угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Турецькі чиновники розповіли журналістам про те, що 65-річну сестру аль-Багдаді звуть Рамсия Авад, і вона може стати "золотою жилою" в плані інформації про діяльність ІДІЛ.

Разом з родичкою "терориста №1" затримана і її сім'я: чоловік, невістка і п'ятеро дітей. Вони жили у вантажному трейлері в сирійському місті Аваз, провінція Алеппо. З 2016 року (після операції "Щит Євфрату – ред.) ця територія контролюється Туреччиною.

Нагадаємо, 31 жовтня Міністерство оборони США оприлюднило уривок відеозапису спецоперації з ліквідації ватажка терористичного угруповання "Ісламська держава". Американські спецпризначенці ліквідували Абу Бакра аль-Багдаді в ніч з 26 на 27 жовтня під час спецоперації у сирійській провінції Ідліб, схваленої Дональдом Трампом.

Американський президент підтвердив, що ватажка ІДІЛ вбито, пославшись на результати тесту ДНК. Смерть аль-Багдаді та його заступника підтвердили й у самому угрупованні.

Докладніше про те, чому ліквідація лідера може зробити угруповання ще небезпечнішим, читайте в статті Олександра Коренькова "Коли живий терорист корисніший, ніж мертвий" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі