Ердоган повернув Трампу лист із закликом "не бути дурнем"

Поділитися
Ердоган повернув Трампу лист із закликом "не бути дурнем" У Вашингтоні відбулися американо-турецькі переговори на вищому рівні © azvision.az
Президент Туреччини зазначив, що був засмучений змістом листа.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про те, що він особисто повернув президенту США Дональду Трампу його листи, зокрема надісланий перед турецькою операцією в Сирії. У цьому листі у властивій йому манері Трамп закликав Ердогана "не бути дурнем".

"Ці листи я повернув шановному президенту", - сказав Ердоган у ході спільної прес-конференції з Трампом у Вашингтоні.

"Я був особливо засмучений листом, в якому говорилося, що цей терорист Абді Шахін (командувач альянсом "Сирійських демократичних сил" - ред.) був співрозмовником такої країни, як Америка. Так званий Абді Шахін є терористом, який винен у загибелі сотень наших громадян", - сказав Ердоган.

Лист, про який йде мова, датований 9 жовтня – саме в цей день Туреччина почала військову операцію "Джерело світу" в Сирії, спрямовану проти союзних США курдських формувань, які Анкара називає "терористичними". Сполучені Штати засудили цю операцію і навіть ввели проти Анкари нові санкції. Припинити операцію в Сирії президента Туреччини також закликали Євросоюз, НАТО та Ліга Арабських держав. А Рада Безпеки ООН не змогла узгодити резолюцію у зв'язку з вторгненням Туреччини в Сирію.

23 жовтня Міністерство оборони Туреччини заявило про завершення антикурдської військової операції на півночі Сирії.

Заява пролунала через кілька годин після переговорів президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана, які обидва лідера охарактеризували як "тріумфальні".

Детальніше про наслідки турецької операції в Сирії читайте встатті Євгенії Габер "Нова ера надходить зі Сходу" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі