Ердоган все ж зустрівся з Пенсом

Поділитися
Ердоган все ж зустрівся з Пенсом
Основною темою переговорів стане операція Туреччини в Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом, повідомляє Hurriyet.

Мета зустрічі - обговорити з турецьким керівництвом військову операцію Туреччини проти курдських формувань на півночі Сирії. Ця операція викликала критику багатьох країн, в тому числі США.

Турецький лідер приймає Пенса в президентському палаці в Анкарі. Зустріч проходить у закритому для преси режимі, відзначає агентство.

Як повідомлялося раніше, Ердоган також готовий прийняти і держсекретаря США Майка Помпео, який приїхав до Туреччини разом з віце-президентом.

Раніше в середу, 16 жовтня Ердоган заявив про те, що не збирається спілкуватися з Пенсом, так як готовий вести діалог тільки з президентом США Дональдом Трампом. Після цього представник Пенси Кеті Уолдман заявила, що віце-президент все одно відправиться з візитом до Туреччини.

Президент США Дональд Трамп публічно закликав Ердогана відмовитися від операції проти сирійських курдів і погрожував Туреччині санкціями, віддавши при цьому наказ про виведення американських військовослужбовців з прикордонного регіону.

Євросоюз, НАТО і Ліга Арабських держав засудили Туреччину і закликали Анкару припинити операцію в Сирії.

16 жовтня, Ердоган заявив, що військова операція на північному сході Сирії завершиться, якщо курдські загони в регіоні складуть зброю і вийдуть із запланованої "безпечної зони". У разі якщо ця умова не буде виконана, жодна влада не зможе зупинити турецьку армію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі