Естонія скептично ставиться до ініціативи Макрона щодо діалогу з РФ – міністр оборони

Поділитися
Естонія скептично ставиться до ініціативи Макрона щодо діалогу з РФ – міністр оборони Міністр оборони Естонії: Росія – це загроза, немає сенсу намагатися це прикрасити © depositphotos / GrinPhoto
"Попрацювавши послом в Росії, я цілком собі уявляю, що такого роду діалог для росіян не має особливої доданої вартості", - сказав Луйк.

Російська Федерація є загрозою для інших країн і немає сенсу приховувати це, заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк напередодні сьогоднішнього заходу НАТО, який відкривається у Лондоні.

"Ми повинні якомога більше зосередитися на спільних цінностях і реальних загрозах безпеці. Ми повинні чесно сказати, що якщо Росія – це загроза, то це загроза. Немає ніякого сенсу приховувати або намагатися це прикрасити", - заявив Луйк в ефірі телеканалу ETV, передає видання ERR.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність додаткового діалогу з Москвою. Зі свого боку Луйк каже, що Естонія скептично ставиться до цієї ініціативи.

"Попрацювавши послом в Росії, я цілком собі уявляю, що такого роду діалог для росіян не має особливої доданої вартості. Росіяни, зрозуміло, хочуть щось за це отримати. Але ми не можемо дати їм те, що росіяни хочуть", - сказав естонський міністр.

Аналітики відзначають, що на майбутній зустрічі в Лондоні лідери країн-членів НАТО шукатимуть можливість зміцнити альянс, у зв'язку із підсиленням суперечностей між союзниками.

Нагадаємо, що глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко братиме участь у конференції NATO Engages у рамках зустрічі лідерів держав та урядів країн-членів організації в Лондоні 3 грудня. Він заявлений у списку спікера панелі "Від Балтійського до Чорного моря: Безпека на передовій НАТО" разом із главою МЗС Грузії Давидом Залкаліані, міністром оборони Литви Раймундасом Кароблісом і міністром оборони Естонії Юрі Луйком.

У своїй статті для DT.UA автор Данило Пилипчук пише про те, що члени НАТО продовжують шукати нові методи "інтенсивної терапії", найближче обговорення яких відбудеться 3-4 грудня на короткій зустрічі лідерів держав у Лондоні. Раніше президент Франції Еммануель Макрон публічно заявив про "смерть мозку" організації, чимало шокуючи цим як союзників, так і світову громадськість в цілому.

Детальніше про ситуацію читайте у матеріалі Данила Пилипчука "Лондонські орієнтири НАТО" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі