Філіппінська поліція застрелила чоловіка за порушення карантину

Поділитися
Філіппінська поліція застрелила чоловіка за порушення карантину Поліції дозволено стріляти у громадян за недотримання карантинних заходів © new.nst.com.my
"Філіппінські власті вважають, що обмеження спрямовані на те, щоб показати свою силу та авторитет, ніж на порятунок життів",- Human Rights Watch, організація з захисту прав людини.

На Філіппінах місцева поліція застрелила чоловіка , який на прохання надіти медичну маску через небезпеку розповсюдження коронавіруса COVID-19, почав вести себе агресивно, повідомляє Independent.

Інцидент стався на контрольно-пропускному пункті в південному місті Насипит в провінції Агусан-дель-Норте. Поліція Філіппін повідомляє, що 63-річний чоловік був у нетверезому стані, на прохання медичних працівників дотримуватися карантину, він почав вести себе агресивно і напав на лікарів з косою.

"Підозрюваний був попереджений медичним працівником ... тому, що він не носив маску. Але підозрюваний прийшов в лють, вимовляючи провокаційні слова, і врешті-решт напав на персонал за допомогою коси", - зазначає прес-служба поліції Філіппін.

На сьогодні на Філіппінах зареєстровано 3246 випадків зараження коронавіруса і 152 летальних випадки.

Раніше, глава Філіппін закликав силовиків не стріляти в порушників карантину. "Якщо будете створювати проблеми, я поховаю вас", - заявив в своєму телезверненні до народу президент Філіппін.

Також жорсткий карантин може стати загрозою для демократії – заява країн ЄС. Боротьба з коронавірусом не повинна руйнувати принципи верховенства права і загрожувати правам і свободам людини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі