Франція намагається вивезти громадян, заблокованих в Марокко

Поділитися
Франція намагається вивезти громадян, заблокованих в Марокко Сотні туристів з інших країн опинилися в тій же ситуації © profi-forex.org
Французькі туристи не можуть повернутися додому через скасування всіх рейсів місцевою владою.

Влада Франції намагається організувати повернення своїх громадян, несподівано вимушених залишитися в Марокко через скасування повітряного сполучення за рішенням місцевого уряду. Про це повідомляє агентство Reuters.

Марокко призупинило повітряне сполучення з країнами Євросоюзу, побоюючись подальшого поширення коронавірусу. Через це сотні туристів не можуть повернутися додому і змушені залишатися в аеропортах. Уряд Франції намагається організувати евакуацію своїх громадян, які поки що безуспішно звертаються по консульську допомогу.

Французькі мандрівники розповідають, що залишаються в аеропортах і організують імпровізовані ночівлі на підлозі залів очікування.

"Мені пропонували інший рейс, через Берлін, але в той же день заборонили польоти і в Німеччину", - розповів журналістам один з французьких туристів.

Посольство Франції отримало близько 5000 дзвінків і звернень за допомогою, але поки відмовляється від коментарів. Телебачення і соціальні мережі Франції повні відеозаписів і зображень, на яких французькі туристи тримають гасла і скандують: "Макрон, літак!".

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв домовитися про евакуаційні рейси з урядом Марокко.

Перший заражений коронавірусом був виявлений в Марокко 3 березня. З тих пір в країні підтверджено 18 випадків зараження, включаючи одного з міністрів. Скасування авіасполучення і закриття кордонів опинилися поширеними заходами в спробах різних країн обмежити епідемію. Уряд України також має намір найближчим часом припинити регулярні авіарейси.

Про те, наскільки ефективно влади різних країн, в тому числі і України, вирішують завдання боротьби з коронавірусом, читайте в статті Віктора Рибчука "Чхав вірус на рейтинги".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі