Генпрокурор Хорватії залишив посаду через членство в масонській ложі

Поділитися
Генпрокурор Хорватії залишив посаду через членство в масонській ложі В уряді і парламенті вважають, що масонство несумісне з посадами © slobodnaevropa.org
Масони у владі - таке звинувачення злякало хорватських чиновників.

Членство в масонській ложі здалося хорватському уряду несумісним з посадою генерального прокурора, і главу відомства попросили піти.

Генеральний прокурор Хорватії Дражен Єленич пішов у відставку в середу, 19 лютого, через тиск високопоставлених чиновників після того, як він публічно визнав себе масоном, повідомляє Reuters.

"Членство в асоціації ніяк не вплинуло на мою роботу, але недавні публічні інсинуації, пов'язані з моїм членством, унеможливили мою подальшу роботу на нинішній посаді", - сказав Єленич в своїй заяві.

Прем'єр-міністр Андрій Пленкович заявив, що уряд звільнить Єленича, якщо він не подасть у відставку.

"Тут немає нічого протизаконного. Однак це створило незвичайну обставину, яка ускладнює його посаду як генерального прокурора", - сказав Пленкович.

Єленич став генеральним прокурором в 2018 році. Деякі чиновники правлячої консервативної партії заявили, що він повинен був ясно дати зрозуміти, що він масон, перш ніж вступити на посаду.

Єленич сказав в інтерв'ю на цьому тижні, що він став масоном після запрошення від приятеля, і що він зрозумів, що це визнання його професійних якостей.

На веб-сайті однієї з хорватських масонських лож кажуть, що це асоціація, яка збирає людей честі, які обговорюють різні моральні й філософські питання і працюють на благо своєї громади.

Масонська ложа діє і в Україні.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович назвав головні завдання країни під час головування у Раді Європи. За його словами, чотири блоки пріоритетів хорватського президентства відповідають цілям ЄС.

"Чотири основні блоки пріоритетів хорватського президентства відповідають цілям, які стоять перед ЄС – бути Європою, яка розвивається; Європою, яка поєднує; Європою, яка захищає; Європою, яка є впливовою", - наголосив Пленкович у виступі на Мюнхенській безпековій конференції.

Прем'єр перелічив ці блоки: верховенство права, взаємна довіра, цілісність території і штучний інтелект. Він сподівається, що ці напрями будуть схвалені Європейською Радою в березні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі