Глобальне потепління може призвести до уповільнення розвитку дітей — дослідження

Поділитися
Глобальне потепління може призвести до уповільнення розвитку дітей — дослідження © Agustín Lautaro/unsplash
Зниження поживної цінності основних сільськогосподарських культур у результаті підвищення концентрації CO2 призведе до затримки росту, анемії і недоїдання у дітей протягом найближчих 10-20 років.

Глобальне потепління вже призвело до збільшення смертності серед людей, а також до проблем недоїдання і зниження рівня IQ у дітей. Про це пише британська газета The Guardian з посиланням на дослідження вчених Університету Монаша в Мельбурні.

Автори дослідження послалися на доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2018 рік, в якому прогнозується, що в період з по 2030 2050 року глобальне потепління призведе до 250 тисяч смертей на рік від теплового стресу, недоїдання і малярії.

Вчені попереджають, що глобальне потепління несе велику загрозу для розвитку дітей. Дослідження показали, що діти, матері яких зазнали повені в Брісбені 2011 року під час вагітності, мали нижчі когнітивні здібності, менший словниковий запас і гірші творчі навички у віці до двох років.

Очікується також, що зниження поживної цінності основних сільськогосподарських культур у результаті підвищення концентрації CO2 призведе до затримки росту, анемії і недоїдання у дітей протягом найближчих 10-20 років.

Раніше повідомлялося, що група великих інвесторів, керуючих капіталами в обсязі понад 34 трильйонів доларів написала відкритий лист до лідерів 20 найбільших економік світу з вимогою негайно вжити заходів у боротьбі зі зміною клімату.

Докладніше про глобальне потепління читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Світлана Краковська: "Погоду нам диктує океан"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі