Голова Комітету з розвідки США прокоментував підсумки першого дня відкритих слухань щодо імпічменту

Поділитися
Голова Комітету з розвідки США прокоментував підсумки першого дня відкритих слухань щодо імпічменту
Шифф зазначив, що слова Кента і Тейлора заслуговують довіри і показують величезну відданість не тільки у відношенні США, але ще й глибоко стурбованість Україною.

У ході першого дня публічних слухань щодо імпічменту, 13 листопада, голова Комітету з розвідки Палати представників, який очолює розслідування про можливий імпічмент президента Дональда Трампа, Адам Шифф високо оцінив показання перших свідків, повідомляє VOA news.

Чиновник підкреслив, що судячи з показань свідків, які раніше вже дали свідчення на закритих слуханнях, стає очевидно, що дії команди Дональда Трампа у випадку з блокуванням військової допомоги Україні в обсязі майже 400 мільйонів доларів в обмін на проведення розслідування стосовно Хантера і Джо Байденов "не служить національним інтересам, а йде глибоко врозріз з ними".

"Нам потрібно буде прийняти рішення, грунтуючись на отриманих доказах, про те, готові ми прийняти ситуацію, коли президент, для своєї особистої чи політичної вигоди, може зв'язати надання військової допомоги, проведення переговорів або будь-які інші форми офіційних відносин, щоб отримати допомогу в своєму переобрання. Чи повинні ми прийняти ідею того, що цей, або будь-який інший майбутній президент Сполучених Штатів, може запропонувати іноземному державі втрутитися в наші справи? Це рішення, які ми повинні будемо прийняти, вирішуючи питання про те, чи варто залучати до відповідальності чинного президента", - заявив Шифф.

Шифф також спростував твердження республіканців про те, що він сам зустрічався з інформатором, написали скаргу, що послужила підставою для початку розслідування.

Як зазначив чиновник, ці свідчення заслуговують довіри і показують величезну відданість не тільки у відношенні США, але ще й глибоко стурбовані Україною, її майбутнім і перспективами.

При цьому Шифф вказав на те, що республіканці не доклали особливих зусиль, щоб оскаржити будь-які факти свідки.

"Батьки-засновники були глибоко стурбовані тим, що може статися, якщо обраний президент Сполучених Штатів раз поставить свої інтереси вище інтересів країни, пожертвує нашою національною безпекою в політичних або особистих інтересах, або піддасться іноземному впливу... Так що, ми приймемо рішення. Я не беруся передбачити, яким воно буде... Одна з причин, по якій ми хочемо, щоб ці слухання пройшли тепер у відкритому режимі... - ми хочемо, щоб американський народ зміг самостійно оцінити достовірність показань свідків", - підсумував Адам Шифф.

У п'ятницю, 15 листопада, публічні свідчення дасть колишній посол США в Україні Марі Йованович, а наступного тижня повинні виступити наступні свідки: помічник віце-президента Майка Пенси Дженніфер Вільямс; підполковник Олександр Віндман, який очолює департамент у справах Європи у Раді національної безпеки; колишній спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер; співробітник Ради національної безпеки Тім Моррісон; посол США в Євросоюзі Гордон Сондланд; заступник помічника міністра оборони у справах Росії, України та Євразії Лора Купер; заступник держсекретаря з політичних питань Девід Гейл і старший директор Ради національної безпеки у справах Європи і Росії Фіона Хілл.

Лідер більшості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл запропонував у середу, 13 листопада, що Верхня палата Конгресу США не припинить судовий процес щодо імпічменту президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

"Правила імпічменту дуже зрозумілі, коли справа доходить до суду. Я вважаю, що ми повинні дати людям можливість порушити справу, у Палати представників будуть доповідачі, а президента, без сумніву, також будуть представляти юристи", - сказав Макконнелл.

13 листопада, в нижній палаті Конгресу США почалися публічні слухання у справі про імпічмент. Першими свідчення давали тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який курирує адміністративну політику в блоці східноєвропейських країн, включаючи Україну.

Докладніше читайте в статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі