Голова політкабінету відомства Ващиковського назвав умову існування вільної Польщі

Поділитися
Голова політкабінету відомства Ващиковського назвав умову існування вільної Польщі У Польщі занадто впевнені у власних силах © eabff / Depositphotos
На думку Паріса, наявність сильної і незалежної України важлива для Польщі, але не є необхідною умовою її існування.

Україна зацікавлена у Польщі більше, ніж Польща – в Україні, заявив голова політичного кабінету Міністерства закордонних справ Польщі Ян Паріс агентству RMF24.

"Мені хотілося б чітко сказати, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, але це неправда, що існування України є необхідною умовою існування вільної Польщі", - зазначив він.

За словами Паріса, Польща є членом НАТО і п'ятиою державою ЄС (після виходу з Євросоюзу Великої Британії), тому існуватиме незалежно від ситуації в Україні.

"Після виходу Британії з ЄС Польща буде п'ятою державою в ЄС, Польща входить до НАТО, є головною державою східного флангу й існуватиме незалежно від того, що відбувається в Україні, краща там ситуація, або гірша", - підкреслив дипломат.

Голова політкабінету польського МЗС також заявив про нібито "фальсифікації історії" з боку України та "переслідування польської меншини" в країні. На думку дипломата, в українських чиновників неправильне уявлення про Польщу.

"Поки так буде, вони помилятимуться. Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і зацікавлена в Україні. Неправда. Це Україна зацікавлена у Польщі. Польща без України цілком впорається", - заявив Паріс.

Нагадаємо, 18 листопада на територію Польщі не пустили секретаря Державного комітету з питань увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни і політичних репресій Святослава Шеремету.

Напередодні, 17 листопада, у Кракові відбулося засідання Консультативного комітету президентів Польщі й України, після якого заступник голови АП України Костянтин Єлісєєв заявив про те, що Київ і Варшава докладуть зусиль, аби "чорний список" із прізвищами персон нон грата став коротшим.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський зробив гучну заяву, в якій наголосив на тому, що його країна має намір запустити процедури, покликані обмежити можливості "в'їзду в країну українців, які демонструють антипольські погляди".

Детальніше про польсько-український конфлікт на історичному ґрунті читайте в інтерв'ю директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича "Деяким польським політикам притаманна впевненість у тому, що Україна здатна торгувати історією" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі