Головний лікар Шотландії звільнилася, порушивши правила карантину

Поділитися
Головний лікар Шотландії звільнилася, порушивши правила карантину За порушення карантину головний лікар країни отримала попередження поліції
Чиновниця погодилася з критикою своєї поведінки від громадськості і глави уряду.

Головний лікар Шотландії Кетрін Колдервуд змушена піти у відставку після того як порушила власну пораду залишатися вдома, неодноразово повторену нею публічно, повідомляє агнентство Reuters.

Скандал спалахнув після того як видання The Scottish Sun опублікувало фотографії, які доводять що Колдервуд відвідувала свій будинок в Эрлсферрі, на східному узбережжі Шотландії, що знаходиться в годині їзди від Единбурга. Наступний брифінг глави уряду Шотландії Ніколи Стерджен, на якому була присутня Колдервуд, планувався як звіт про поточний стан борбюы з коронавірусом, але перетворився в розбір поведінки головного лікаря.

"Заборона на вихід з будинку без поважної причини стосується всіх", - сказав головний констебль Іен Лівінгстон, чиї поліцейські вже попереджали Колдервут про неприпустимість подібних поїздок.

Колдервуд змушена була визнати, що повелась безвідповідально і погодилася з критикою Першого міністра Стерджен, яка сказала, що поведінка головного лікаря може "зашкодити важливій роботі уряду і лікарів у боротьбі з епідемією".

"З важким серцем я йду у відставку з посади головного лікаря, - оголосила Колдервуд. - Я вчинила неправильно, мені дуже шкода".

Високопоставлені чиновники та політики в різних країнах вже неодноразово так чи інакше страждали від наслідків пандемії коронавіруса. Через ігнорування і навіть заперечення загрози коронавірусу проти президента Бразилії спалахнули протести, а міністри охорони здоров'я Ізраїлю і Великобританії опинилися заражені.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі